Weiss po prehre: Ak by som povedal pravdu, nemôžem ísť ráno do roboty

Tréner Weiss.
Tréner Weiss. (Autor: TASR)
Pavol Spál|23. sep 2021 o 00:30

Bol to najslabší výkon pod mojím vedením, priznal tréner Slovana.

BRATISLAVA. Hovoril pokojne, ale z tváre trénera Vladimíra Weissa st. sa dalo vyčítať, že sa krotí. Futbalisti Slovana Bratislava v dohrávke 3. kola Fortuna ligy nečakane prehrali na pôde Ružomberka 0:1. 

„Nerád teraz hodnotím po zápase. Ak by som pod vplyvom emócii povedal pravdu, čo si myslím, tak by som ráno nemohol prísť do roboty,“ naznačoval medzi riadkami Weiss na tlačovej konferencii. Konkrétnejší však nebol. 

Bola to prvá prehra úradujúceho majstra v tomto ligovom ročníku. 

„Bol to najslabší výkon Slovana pod mojím vedením. To som nečakal. Buď som ja slabý tréner alebo sú slabí hráči,“ povzdychol si Weiss. 

Weiss: Viem, kde je problém

Slovan celkovo nevyhral už štyri súťažné zápasy za sebou, z toho dva z nich prehral. Z tejto nepriaznivej série má skóre 4:7. 

„Viem, kde je problém v mužstve. Viem, čo musíme zlepšiť a ktorým smerom sa musíme pohnúť,“ zdôraznil. 

Jeho tím napriek prehre vedie súťaž so sedemnástimi bodmi. Druhá Trnava zaostáva iba o horšie skóre. „Uvidíme, či na to bude čas. Ja som v tomto okej,“ pokračoval Weiss. Bol evidentne sklamaný. 

„Budem pracovať, kým mi budú sily stačiť, kým ma to bude baviť. Alebo, kým bude som mnou chcieť klub pracovať.“

Slovanisti hrali v pokluse

Tréner Slovana dodal, že je to dlhodobý proces.

„To, čo nie je dobré, musíme vyliečiť. Hráči majú vytvorené také podmienky, že je neúnosné, aby sa takto ďalej prezentovali. Prvý polčas sme hrali v pokluse. Darmo ich motivujete,“ povedal trochu rezignovane. 

„Každý hráč musí mať emóciu. Ak nemáte kvalitu, tak musíte aspoň všetko robiť pre úspech svojho tímu. A my sme dnes preto neurobili nič,“ uviedol Weiss.

Ružomberok podľa jeho slov vyhral zaslúžene. 

„Nebola tam kvalita najmä vpredu v koncovke, kde sme sa jeden na jedného vôbec nevedeli presadiť. Každý druhý súboj sme prehrali, všetky odrazené lopty získal súper,“ zhodnotil zápas Weiss. 

Tréner Ružomberka ďakoval

Slávnostný výkop pred zápasom mal legendárny československý reprezentant Antonín Panenka, domácim priniesol šťastie. 

„Ďakujem chalanom za perfektný výkon. Od začiatku sme mali emóciu, hráčov som nabádal, aby sa dostávali do tranzu,“ hodnotil tréner Ružomberka Peter Struhár. 

Hrdinom zápasu bol Ružomberčan Martin Regáli, ktorý strelil gól v poslednej minúte zápasu. Presadil sa po rohovom kope. 

„Boli tam určite nejaké chybičky, ale proti takému kvalitnému tímu ako Slovan sme si vytvorili 13 či 14 streleckých pokusov,“ uzavrel Struhár. Zároveň sa poďakoval Weissovi a dodal, že je preňho česť vedľa neho sedieť. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss po prehre: Ak by som povedal pravdu, nemôžem ísť ráno do roboty