VIDEO: Čögley splnil sľub. Po 24 rokoch nastúpil za rodnú obec a strelil gól

Futbalisti TJ Slovan Trenčianska Turná po strelenom góle.
Futbalisti TJ Slovan Trenčianska Turná po strelenom góle. (Autor: Futbalnet)
Ivan Mriška|9. jún 2023 o 18:15

V jednom mužstve bude hrávať s bratrancami.

TRENČIANSKA TURNÁ. V marci 2021 mu tlieskalo celé futbalové Slovensko. V drese FC ViOn Zlaté Moravce sa priznal, že nebol futbalový. A proti Seredi odmietol kopať pokutový kop.

Peter Čögley si gestom fair play vyslúžil absolutórium.

„Okamžite som sa rozhodol, že idem za arbitrom a poviem mu, ako to bolo. O penaltu nešlo. Mám dcéru, snažím sa ju vychovávať, aby bola v živote čestná a spravodlivá. Keď chcem, aby taká naozaj bola, musím jej byť príkladom,“ vravel.

Koniec bol nečakaný

Vo Fortuna lige sú podobné momenty raritou. Odchovanec trenčianskeho futbalu si tak získal sympatie fanúšikov z celej krajiny.

O to viac sa diskutovalo o jeho nečakanom konci kariéry. V novembri minulého roka prijal ponuku od trénera Martina Ševelu a stal sa jeho asistentom v saudskoarabskom klube Al-Adalh.

„Trénerstvo ma napĺňa. Našiel som sa v ňom a chcem sa v ňom rozvíjať. Moja hráčska kariéra bola úspešná, no ako tréner možno dosiahnem ešte viac.

Futbal mi učaroval vo všetkých smeroch, žijem a dýcham pre futbal,“ povedal držiteľ dvoch majstrovských titulov, národného pohára a muž s 297 štartami v najvyššej súťaži.

Peter Čögley a Martin Ševela ako tréneri v saudskoarabskom Al-Adalah.
Peter Čögley a Martin Ševela ako tréneri v saudskoarabskom Al-Adalah. (Autor: twitter/aladalahclub)

Čögley je srdciar, futbalový gentleman. Pred odchodom na Stredný východ sľúbil, že po konci kariéry nastúpi za rodnú obec TJ Slovan Trenčianska Turná. Splnil to hneď po konci sezóny v Saudskej Arábii.

Cez víkend odohral v siedmej lige proti FK Horná Súča 72 minút a pri remíze 1:1 strelil jediný gól domácich. Na rodný trávnik vybehol po 24 rokoch.

„Bol to výborný pocit. Mám tu rodinu, hrajú tu moji bratranci. Na tento moment som sa vyslovene tešil,“ nadšene vravel Čögley.

Ako sám povedal, užíval si každú minútu na trávniku. Z hry mal nesmieru radosť.

„Tréma, nervozita? Ani náhodou... Už nemusím nikomu nič dokazovať, ja to mám za sebou. Chcem len hrať, čo to pôjde. Nie som profesionál, ale futbal mi stále chýba. Zahrám si tak aspoň ako amatér,“ povedal s úsmevom.

VIDEO: Peter Čögley a jeho gól za Trenčiansku Turnú

Čögley: Nikdy nezabudnem

V siedmej lige ObFZ Trenčín je Trenčianska Turná na deviatom mieste. Na to však bývalý hráč Trenčína, Zlatých Moraviec či Skalice nepozerá.

„Dedinský futbal je fenomén, ktorý má čaro. Na štadióne sa stretávajú rodiny s deťmi a po zápase si posedia. Vedel som, že to takto funguje, preto som neváhal vrátiť sa,“ prezradil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Čögley splnil sľub. Po 24 rokoch nastúpil za rodnú obec a strelil gól