Hamšík sa stal rekordérom Neapola a vstúpil do klubu kanonierov

Marek Hamšík
Marek Hamšík (Autor: SITA/AP)
TASR|26. nov 2018 o 08:42

Prevzal si špeciálny dres.

NEAPOL. Kapitán futbalistov Neapola Marek Hamšík sa pred nedeľňajším zápasom Serie A proti Chievu Verona dočkal pocty.

Slovenský reprezentant si z rúk Lorenza Insigneho prevzal špeciálny dres s číslom 512, ktorý mu bude navždy pripomínať rekordný počet odohratých zápasov v drese SSC.

Člen klubu ligových kanonierov

Od svojho agenta Juraja Vengloša následne dostal sošku a prezident Klubu ligových kanonierov (KLK) Tomáš Medveď mu odovzdal diplom za to, že v najvyššej talianskej súťaži strelil 100 gólov.

Magickú métu pokoril Hamšík v zápase s FC Turín.

"Ďakujem, pre mňa sú oba ocenenia obrovskou poctou. Veľmi si ich vážim. Ešte raz, ďakujem," citovala slová Hamšíka webová stránka zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk.

Proti Chievu nenastúpil a Neapol s posledným tímom tabuľky nečakane iba remizoval 0:0. Na vedúci Juventus Turín stráca už osem bodov.

Chievo si pod vedením nového trénera Domenica Di Carla pripísalo do tabuľky vôbec prvý bod. Verončania síce dosiahli štvrtú remízu, no v septembri im odrátali tri body pre podvody v účtovných dokladoch.

Neapolu chýbala väčšia intenzita

Tréner SSC Carlo Ancelotti bol po zápase sklamaný, že jeho zverenci nepotvrdili úlohu favorita.

"Najmä v prvom polčase nám chýbala väčšia intenzita. Chievo dobre vykrývalo priestory, nedokázali sme sa presadiť proti jeho obrane. Z remízy však netreba robiť žiadnu tragédiu. Uvidíme, ako na tom budeme v tabuľke po skončení jesennej časti, potom príde rad na hodnotenie," povedal Ancelotti.

"Teraz sa musíme naplno sústrediť na stredajší duel Ligy majstrov proti Crvenej Zvezde Belehrad, v ktorom musíme bezpodmienečne bodovať naplno," citovala Ancelottiho agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík sa stal rekordérom Neapola a vstúpil do klubu kanonierov