Boj o postup je na východe extrémne vyrovnaný. V hre sú až štyri tímy

Najlepšiu východiskovú pozíciu má Stará Ľubovňa (v červenom). Medzev o čosi horšiu.
Najlepšiu východiskovú pozíciu má Stará Ľubovňa (v červenom). Medzev o čosi horšiu. (Autor: FB MFK ADV St. Ľubovňa/S. Zálešová)
Daniel Dedina|9. jún 2023 o 19:45

Do tretej ligy zrejme pôjdu až dvaja.

VÝCHODNÉ SLOVENSKO. Boj o postup v najvyššej regionálnej súťaži na východe Slovenska sľubuje poriadnu drámu. Uplynulý víkend situáciu ešte viac zamotal a premiešal poradím na čele tabuľky.

Stará Ľubovňa sa vrátila na vedúcu pozíciu po tom, čo z nej v šlágri kola zosadila Medzev. Čaňa klesla na štvrtú priečku po prehre v Gerlachove. Na druhú poskočilo Spišské Podhradie, ktoré vyhralo štvrtý zápas v rade.

Aj druhé miesto sa zdá byť strategicky dôležité, keďže do tretej ligy budú z Majstrovstiev regiónu - IV. liga Východ zrejme postupovať až dva tímy.

Čo čaká ašpirantov na postup v záverečných dvoch kolách?

Prečo až dvaja?

Najprv vysvetlenie, prečo by mali postupovať až dva tímy. V III. lige Východ je už rozhodnuté o postupujúcom i vypadávajúcom tíme.

Sú nimi Spišská Nová Ves, respektíve Poprad.

Z tohtosezónnych druholigistov do tejto súťaže nepribudne nikto, keďže oba vypadávajúce tímy (Rača, Dubnica nad Váhom) patria geograficky do III. ligy Západ.

Zostávajú tak dve voľné miesta.

S určitosťou ich neobsadí ani nikto zo súčasnej stredoslovenskej štvrtej ligy. V nej skončia na prvých dvoch miestach Makov a Zvolen.

Je síce ešte otázne, v akom poradí, ale tak či onak, oba by sa v prípade postupu ocitli taktiež v III. lige Západ. To znamená, že doplnenie III. ligy Východ ostáva na tímoch z východoslovenskej štvrtej ligy.

Tromfy drží Stará Ľubovňa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Boj o postup je na východe extrémne vyrovnaný. V hre sú až štyri tímy