Slováci neubránili Haalanda ani outsiderov. Hamšík ukázal, čo chýba reprezentácii

Marek Hamšík sa ukončil reprezentačnú kariéru v zápase Slovensko - Čile.
Marek Hamšík sa ukončil reprezentačnú kariéru v zápase Slovensko - Čile. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Michal Šášky|22. nov 2022 o 06:00

Aký bol rok 2022 pre futbalovú reprezentáciu?

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou nevydarený kalendárny rok. Začala ho inkasovaným gólom od Erlinga Haalanda a ukončila slzami Mareka Hamšíka.

Fanúšikovia dali posledné futbalové zbohom kapitánovi a lídrovi. Diamant úspešnej generácie, ktorá sa prebojovala na tri veľké šampionáty, opúšťa tím, ktorý nedokázal postúpiť z C-divízie Ligy národov.

Národné mužstvo si posledné mesiace prechádza náročným obdobím. Po prvom polroku skončil tréner Štefan Tarkovič, ktorý mal ešte na začiatku plnú podporu zväzu.

Druhá časť roka patrila zase náročnému štartu nového zahraničného projektu, o ktorého správnosti stále veľká časť verejnosti polemizuje.

Slovenský tím cyklicky trápia rovnaké problémy a nenaplnené, možno často až privysoké očakávania.

Skončiť však v konkurencii Kazachstanu, Azerbajdžanu a Bieloruska až tretí v predposlednej divízii Ligy národov nemožno považovať inak než za neúspech.

„Liga národov nám nevyšla, nenaplnili sme cieľ a bolo to z našej strany sklamanie, nemôžeme hľadať žiadne výhovorky,“ zhodnotil hlavnú udalosť roka Peter Pekarík.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ktorí reprezentanti mali počas roka najvyššiu minutáž?
  • Prečo Slovensku nevyšli plán A ani plán B?
  • Kto by mohol byť nový Hamšík či Pekarík?
  • Ako vidí budúcnosť tréner Calzona?

Hoci na klubovej úrovni takmer nehráva, v reprezentácii bol piaty najvyťaženejší hráč. A to napriek tomu, že šancu dostali na jeho pozícii aj ďalší traja hráči.

Skúsený obranca je však optimista, aj keď Slováci ťahajú päťzápasovú šnúru bez výhry a 133-minútovú sériu bez streleného gólu.

„Posledný dvojzápas v roku nám ukázal veľký progres smerom do defenzívy i ofenzívy. Myslím si, že slovenská reprezentácia je na veľmi dobrej ceste. Každým zápasom kvalita tohto tímu stúpa a veľmi si želám, aby to vyvrcholilo na začiatku kvalifikácie,“ dodal Pekarík.

Doma takmer nehrali

Na úvod trochu čísel: Slovensko má za sebou 10 zápasov, no len tri na domácom ihrisku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci neubránili Haalanda ani outsiderov. Hamšík ukázal, čo chýba reprezentácii