Príde aj Škriniar? Calzona zverejnil nomináciu, nechýba v nej Hamšík

Francesco Calzona.
Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Sportnet|9. jún 2023 o 13:05

Slovákov čakajú zápasy v Islande a Lichtenštajnsku.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona zverejnil nomináciu na júnové zápasy kvalifikácie o postup na EURO 2024.

V menoslove chýbajú viacerí zranení hráči, ale opäť aj najlepší fortunaligový hráč Vladimír Weiss mladší zo Slovana, ktorý odmietol pozvanie do tímu.

VIDEO: Francesco Calzona

Naopak, po zranení sa vracajú stopér Milan Škriniar či Ivan Schranz, nechýba ani Marek Hamšík, ktorý po sezóne končí aktívnu futbalovú kariéru.

Vo výnimočne širšej nominácii figurujú traja brankári a až 25 hráčov v poli. Zo slovenskej najvyššej súťaže sú povolaní štyria futbalisti.

Tradične nechýbajú Vernon de Marco a Juraj Kucka zo Slovana Bratislava, Róbert Polievka z Banskej Bystrice a po svetovom šampionáte do 20 rokov sa pripojil k tímu Trenčan Artur Gajdoš.

Slovenskí futbalisti nastúpia najskôr 17. júna na Islande proti domácemu výberu a o tri dni neskôr ich čaká ďalší vonkajší zápas, tentokrát s futbalistami Lichtenštajnska.

Od 5. do 9. júna boli v Šamoríne na kempe, od 11. júna sa presťahujú do Senca. Až káder počas akcie v Senci sa bude detailne pripravovať na súťažné stretnutia u súperov.

Slovenskí futbalisti odohral v kvalifikácii na ME 2024 už dva zápasy koncom marca. Najskôr 23. marca remizoval v Trnave s výberom Luxemburska 0:0 a o tri dni neskôr zdolali v Bratislave tím Bosny a Hercegoviny 2:0.

V tabuľke J-skupiny im patrí druhá priečka so ziskom štyroch bodov.

Nominácia Slovenska

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Marek Rodák (FC Fulham), Henrich Ravas (Widzew Lodž)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC), Michal Tomič (FK Mladá Boleslav), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Denis Vavro (FC Kodaň), Martin Valjent (RCD Mallorca), Dávid Hancko (Feyenoord Rotterdam), Vernon de Marco (ŠK Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (US Salernitana 1919)

Stredopoliari: Juraj Kucka (ŠK Slovan Bratislava), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Tomáš Suslov (FC Groningen), Marek Hamšík (Trabzonspor), Christián Herc (Grasshopper Club Zürich), Artur Gajdoš (AS Trenčín), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk)

Útočníci: Dávid Ďuriš (MŠK Žilina), Róbert Mak (FC Sydney), Ivan Schranz (SK Slavia Praha), Erik Jirka (FC Viktoria Plzeň), Róbert Polievka (MFK Dukla Banská Bystrica), Róbert Boženík (Boavista Porto), David Strelec (Reggina 1914), Ľubomír Tupta (FC Slovan Liberec)

Tabuľka skupiny J - kvalifikácia EURO 2024

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Príde aj Škriniar? Calzona zverejnil nomináciu, nechýba v nej Hamšík