Krízové situácie má rád. Syn kanoniera šancu nedostane kvôli menu, ale sebe

Ivan Galád.
Ivan Galád. (Autor: TASR / Henrich Mišovič)
Titanilla Bőd|7. okt 2022 o 17:30

Čo bude s jeho prácou mentora pre SFZ?

Jeho trénerská dráha je spätá najmä s Nitrou a Trenčínom. Tentoraz však mieri na lavičku iného tímu. IVAN GALÁD sa stal hlavným trénerom FC ViOn Zlaté Moravce.

Jeho cieľ je jasný: zachrániť klub v najvyššej súťaži. Nebude to ľahká úloha, Zlaté Moravce sú momentálne na predposlednom mieste najvyššej súťaže.

Už v sobotu čaká Galáda premiéra, jeho tím nastúpi na pôde Skalice.

Päťdesiatdeväťročný kormidelník v rozhovore hovorí aj o tom, prečo ponuku prijal, aké bolo jeho stretnutie s predchodcom Jánom Kocianom a čo si myslí o tom, že v tíme možno znovu bude mať kanoniera s priezviskom Rák.

Čo vás presvedčilo, že ste prijali ponuku Zlatých Moraviec?

Počas tridsaťročnej športovej dráhy som sa ešte nestretol s takým jednaním, ako má pán Viliam Ondrejka, vo vzťahu ku mne, aj ku predchádzajúcemu trénerovi.

Dlhodobo sa zo športovej oblasti poznáme, k našej spolupráci už raz malo dôjsť. Sľúbili sme si, že keď budeme mať optimálny vek, čo máme teraz, tak sa naše cesty stretnú.

Veľmi na mňa pri jednaniach zapôsobil ten rozmer, ktorý on dáva tomuto regiónu.

Váš predchodca Ján Kocian ukončil pôsobenie vo ViOne na vlastnú žiadosť, zo zdravotných dôvodov. Stretli ste sa, vymenili ste nejaké informácie ohľadom mužstva?

Pán Kocian je veľmi vážený človek, trénoval národný tím. Bol vynikajúcim športovcom, jeho futbalovú dráhu som sledoval. Mali sme neformálne stretnutie na vysokej profesionálnej úrovni.

V nedávnom rozhovore ste spomínali, že ste mentorom študentov UEFA Pro licencie. Budete v tejto aktivite pokračovať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Krízové situácie má rád. Syn kanoniera šancu nedostane kvôli menu, ale sebe