DAC predstavil prvú posilu, nahradí Kružliaka. Guľa ho už dvakrát trénoval

Filip Kaša, nová posila DAC Dunajská Streda.
Filip Kaša, nová posila DAC Dunajská Streda. (Autor: DAC 1904)
Michal Šášky|9. jún 2023 o 18:45

Filip Kaša prichádza z Viktorie Plzeň.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový vicemajster z Dunajskej Stredy oznámil po deviatich odchodoch prvú posilu. Do tímu prichádza stopér Filip Kaša.

Dvojnásobný český reprezentant prichádza z Viktorie Plzeň a podpísal dvojročný kontrakt. Informoval o tom fortunaligista na oficiálnych fórach.

Dvadsaťdeväťročný obranca pôsobil na Slovensku v drese Žiliny, kde v premiérovej sezóne 2016/17 vyhral aj titul. Na konte má 92 ligových štartov a 11 gólov.

Od sezóny 2020/21 bol hráčom Plzne, kde si vlani zopakoval majstrovské oslavy. V českej lige nazbieral 97 štartov a strelil 3 góly. účinkoval aj v pohárovej Európe.

V českej reprezentácii sa v roku 2017 zúčastnil ME do 21 rokov v Poľsku, v septembri 2021 debutoval v drese áčka v kvalifikácii MS 2022 proti Belgicku.

VIDEO: Filip Kaša posilnil DAC Dunajská Streda

Cesty Filipa Kašu a trénera Adriána Guľu sa tak spoja už v treťom pôsobisku. Kormidelník DAC viedol českého futbalistu v Žiline aj v Plzni.

„V rámci klubovej stratégie sme sa rozhodli posilniť káder o niekoľko hráčov, ktorí majú skúsenosti so získavaním trofejí a odohrali dostatočné množstvo zápasov v európskych pohároch. Filip vyhral slovenskú ligu aj vyššie hodnotenú českú ligu. Z tohto pohľadu dokonale zapadá do profilu, ktorý sme hľadali,“ vysvetlil posilnenie športový riaditeľ Jan Van Daele.

V mužstve nahradí stopéra Dominika Kružliaka, ktorý po uplynutí kontaktu skončil na Žitnom ostrove. Podľa prestupových špekulácií smeruje do gréckeho prvoligového Volosu.

„Filip je vďaka dostatočnej rýchlosti a dobrej rozohrávke hráčom, ktorý sa hodí do hernej koncepcie s vysoko vysunutou obrannou líniou. Navyše, je to agresívny typ obrancu s kvalitnou defenzívnou aj ofenzívnou hlavičkou. Sme radi, že z viacerých ponúk sa rozhodol prijať tú našu,“ doplnil Van Daele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC predstavil prvú posilu, nahradí Kružliaka. Guľa ho už dvakrát trénoval