Trénovať štandardky sa oplatí. Trebišov vďaka nim doma víťazí

Igor Dopirák|20. sep 2020 o 13:55

Triumf Slavoja nad Šamorínom zariadil sviatočný strelec.

TREBIŠOV. Tri strelené góly na domácom trávniku vyniesli futbalistom druholigového Trebišova už sedem bodov. Z hry sa pritom nepresadili ani raz, pretože s FC Košice skórovali z penalty, s Partizánom Bardejov po rohu a naostatok s FC ŠTK 1914 Šamorín po výborne zahranom priamom kope.

Triumf žlto-modrých zariadil sviatočný strelec Dávid Špak, ktorý v závere úvodného dejstva hlavou usmernil do siete center Patrika Chovana.

„Bol to môj druhý gól v druhej lige. Prvý som dal pred necelými dvoma rokmi v Žiline a takisto hlavou,“ neskrývala radosť opora zadných radov Slavoja, ktorú viac ako presný zásah tešil zisk troch bodov.

Body doma rozdávať nechcú

Omladené mužstvo Trebišova, ktorý pred sezónou vymenil takmer celý káder, v doterajšom priebehu súťaže príjemne prekvapuje. Po sobotňajšom víťazstve sa v tabuľke vyšvihol už na deviatu priečku. Tak vysoko nebol už poriadne dlho.

„Výhru nad Šamorínom si veľmi ceníme, lebo proti nám stál kvalitný súper. Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Hlavne v druhom polčase boli hostia nebezpeční. My sme sa viac stiahli do defenzívy, aby sme neinkasovali. Sú to vydreté tri body, ale máme ich a to je základ,“ pokračoval 21-ročný Špak.

Hráči Slavoja sa v domácom prostredí prezentujú oduševnenými výkonmi, ktoré im prinášajú dôležité body: „Doma naša sila rastie, dopredu nás poháňajú naši skvelí fanúšikovia. Verím, že v tomto trende budeme aj pokračovať a súperi si od nás body nosiť nebudú.“

Zverenci lodivoda Ondreja Desiatnika ťažia predovšetkým zo štandardných situácií. „Na tréningoch sa im často venujeme. Najdôležitejšie je, aby to zahrávajúci hráč dobre kopol. V šestnástke si už potom lopta niekoho nájde,“ pousmial sa stropkovský rodák Špak.

Nie vždy vyhrá lepšie mužstvo

Hostia z opačného konca republiky sa na Zemplíne predviedli v dobrom svetle. Aj ich zásluhou sa na trebišovskom ihrisku hral kvalitný druholigový zápas. Po záverečnom hvizde odchádzali do šatne veľmi smutní, pretože minimálne bod mali na dosah. Po prestávke bola hra v ich réžii, avšak dať gól im súdené nebolo.

„Bohužiaľ, taký je futbal. Nie vždy vyhrá mužstvo, ktoré je lepšie. Domácich sme prevýšili hlavne v druhom polčase, v ktorom sme si vypracovali tri či štyri veľmi dobré šance. Keby sme aspoň jednu z nich premenili, bol by to úplne iný zápas. Možno by sme výsledok aj otočili,“ konštatoval kapitán FC ŠTK 1914 Aldo Omar Baez.

Jeho spoluhráči si vylámali zuby na brankárovi Milanovi Vinclérovi, ktorý skvelo zakročil predovšetkým pri strelách Jakuba Šveca a Draška Mateja Mariča-Bjekiča.

„Zlyhali sme v koncovke. Ozaj sme mali dosť šancí na skórovanie. Na našu smolu sme inkasovali zo štandardky, s čím máme problémy už dlhšie,“ povzdychol si skúsený stredopoliar.

Rodák z argentínskeho Buenos Aires sa však snažil myslieť pozitívne. „Máme na čom pracovať, ale keď budeme hrať tak ako v druhom polčase, určite sa aj výsledky dostavia. Len musíme začať premieňať šance.“




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trénovať štandardky sa oplatí. Trebišov vďaka nim doma víťazí