Po polčase viedli 2:0, napokon vyhrali 95:0. Asociácia prešetruje dva zápasy

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|6. júl 2022 o 12:15

V Sierre Leone prešetrujú dva futbalové zápasy s výsledkami 95:0 a 91:1.

BRATISLAVA. Futbalová asociácia v africkej Sierre Leone vyšetruje výsledok dvoch stretnutí, v ktorých dohromady padlo neuveriteľných 187 gólov.

V zápasoch o postup z druhej najvyššej súťaže tím Kahunla Rangers zvíťazil nad Lumbebu United 95:0 a hráči FC Gulf triumfovali nad mužstvom Koquima Lebanon 91:1.

Ako referuje spravodajský web BBC, polčasové skóre pritom bolo len 2:0, resp. 7:1. Oba výsledky anulovali pre podozrenie z ovplyvňovania duelov.

„Nemôžeme stáť bokom a pozerať sa, ako takáto trápna situácia zostane nepotrestaná. Okamžite začneme vyšetrovanie a predvoláme všetkých zodpovedných,“ povedal pre BBC Sport Africa prezident asociácie v Sierre Leone Thomas Daddy Brima.

Výkonný riaditeľ Kahunla Rangers ako jediný zo zúčastnených „dôrazne odsúdil nešportové správanie“.

Generálny manažér Lumbebu United uviedol, že „si nie je vedomý žiadnej manipulácie so zápasom“.

Prezident Koquima Lebanon trval na tom, že to bol v podstate priateľský zápas s cieľom pobaviť fanúšikov a zástupcovia FC Gulf odmietli túto záležitosť komentovať.

Asociácia uviedla, že bude vyšetrovať hráčov a funkcionárov zo všetkých štyroch zúčastnených klubov, a taktiež rozhodcov, ktorí boli delegovaní na tieto stretnutia.

Kahunla Rangers a FC Gulf vstupovali do posledného kola druhej najvyššej súťaže so zhodným počtom bodov. Na diaľku bojovali o zostávajúce postupové miesto do najvyššej súťaže. Oba duely sa tak hrali v rovnakom čase.

Veci nabrali dramatický spád v druhom polčase, keď vysvitlo, že postúpi mužstvo s lepším gólovým rozdielom. Mužstvo Kahunla Rangers strelilo po prestávke 93 gólov a hráči FC Gulf skórovali 84-krát.

Zaujímavosťou duelu FC Gulf - Koquima Lebanon bolo, že hlavný arbiter v druhom polčase odmietol rozhodovať, a tak ho vymenili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Po polčase viedli 2:0, napokon vyhrali 95:0. Asociácia prešetruje dva zápasy