FIFA zmenila program zápasov. MS neotvorí domáca reprezentácia

Brazílčan Cafu počas žrebu MS vo futbale 2022.
Brazílčan Cafu počas žrebu MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. apr 2022 o 07:19 (aktualizované 2. apr 2022 o 12:56)

Stane sa tak prvýkrát od roku 2006.

DAUHA. Senegal a Holandsko odohrajú 21. novembra otváracie stretnutie futbalových majstrovstiev sveta 2022 v Katare.

Očakávalo sa, že v úvodnom súboji nastúpi hostiteľská reprezentácia proti Ekvádoru, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) však v oficiálnom zápasovom programe zmenila časy výkopov.

Žreb základných skupín sa uskutočnil v piatok v Dauhe, kde sa na štadióne Al Thumama stretnú 21. novembra 2022 o 11.00 SEČ Senegal s Holandskom.

Druhý duel A-skupiny medzi domácim Katarom a Ekvádorom sa na štadióne Al Bayt v meste Al Chor začne o šesť hodín neskôr. Pred úvodným vystúpením Kataru bude krátky ceremoniál, resp. formálne otvorenie podujatia.

Otváracie stretnutie bolo od MS 2006 v Nemecku tradične vyhradené pre organizátora, tentoraz však FIFA spravila výnimku.

V úvodný deň šampionátu sú na programe štyri stretnutia zo skupín A a B.

Okrem spomenutých duelov sa diváci môžu tešiť aj na meranie síl medzi reprezentáciami Anglicka a Iránu a deň uzavrie súboj medzi tímom USA a zatiaľ neznámym výberom z Európy, ktorý vzíde z tria Wales, Ukrajina, Škótsko.

Šampionát sa bude konať na ôsmich štadiónoch v piatich mestách - Al Rayyan (3 štadióny), Dauha (2), Lusail, Al Chor a Al Wakrah. Finále je na programe 18. decembra na Lusail Iconic Stadium s kapacitou 80-tisíc miest.

Na turnaji sa odohrá šesťdesiatštyri zápasov. Tohtoročné MS potrvajú o čosi kratšie než predchádzajúce edície, pretože skupinová fáza so štyrmi zápasmi denne sa stihne za 12 namiesto 15 dní. Informovala o tom agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»FIFA zmenila program zápasov. MS neotvorí domáca reprezentácia