Calzonu mrzí zranenie založníka. Pozval aj Hamšíka a ten neváhal

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: Slovenský futbalový zväz/ facebook)
TASR|1. jún 2023 o 16:10

Hamšík po sezóne ukončí aktívnu kariéru.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia absolvuje pred júnovým dvojzápasom kvalifikácie ME 2024 na Islande a v Lichtenštajnsku päťdňový kemp v Šamoríne. Objavia sa na ňom viacerí mladí hráči a tiež Marek Hamšík.

Bývalý reprezentačný kapitán a rekordér v počte štartov i gólov prijal pozvánku od trénera Francesca Calzonu, hoci vlani ukončil kariéru v národnom tíme.

"Jediný dôvod, pre ktorý som chcel tento predčasný zraz, spočíva v tom, že sme v uplynulých šiestich mesiacoch strávili veľmi málo času spoločne.

A preto chcem využiť týchto pár dní navyše, aby som pracoval spolu s tímom. Napokon to isté urobili aj ďalšie reprezentácie. Myslím si, že je dobrý nápad začať o niekoľko dní skôr," uviedol Calzona pre oficiálny web SFZ.

Hamšík bol ochotný prísť

"Pracovný plán máme pripravený od 5. do 9. júna, potom hráči dostanú dva dni voľno. Päť dní budú s nami mladí hráči, aspoň do 9. júna.

Budem mať príležitosť ich bližšie spoznať, aby sme mohli myslieť aj na našu budúcnosť," vysvetlil Calzona. Od 11. júna sa hráči presťahujú do Senca, kde bude vo večerných hodinách zraz pre kvalifikačnými duelmi.

Talianskemu kormidelníkovi robia vrásky na čele zdravotné problémy niektorých hráčov. Rozhodol sa preto osloviť Hamšíka, ktorý síce ukončil reprezentačnú kariéru a o pár dní uzavrie aj celú hráčsku kapitolu, ale je ochotný prísť.

Stredopoliar Trabzonsporu odohral v rokoch 2007 až 2021 v najcennejšom drese 135 zápasov a strelil v nich 26 gólov.

Debut absolvoval 7. februára 2007 v Jereze v prípravnom stretnutí Slovensko - Poľsko (2:2). Zúčastnil sa na MS 2010 aj ME 2016 a 2020.

"V uplynulých dňoch sme, žiaľ, zaznamenali veľa zranených hráčov a to malo nepriaznivý vplyv na zloženie kádra. Vzhľadom na to mi napadlo, že do širšej nominácie zaradím aj Mareka Hamšíka a dúfal som, že moje pozvanie prijme.

Doslova odpovedal: Ak ma Slovensko potrebuje, som ochotný prísť. To je dobrá správa, chcem sa mu verejne poďakovať.

Moje konštatovanie o početných zraneniach nie je žiadne alibi, stále pracujeme na tom, aby sme dosiahli ciele, ktoré sme si stanovili," poznamenal Calzona.

Nominácia futbalovej reprezentácie na prípravný kemp v Šamoríne.
Nominácia futbalovej reprezentácie na prípravný kemp v Šamoríne. (Autor: Slovenský futbalový zväz)

Škrtom cez rozpočet je zranenie brankára

Trénera mrzí, že nebude vidieť v akcii Dominika Hollého.

"Pozorne sledujem mladých hráčov, veľmi ma mrzí, že nemáme k dispozícii Dominika Hollého. Chcel som, aby sa Hollý - vzhľadom na výborné výkony v lige - a Pokorný zúčastnili na výjazde na Island.

Škoda Hollého absencie, spôsobila nám naozaj ťažkosti. Urobíme však všetko pre to, aby sme v zápasoch dosiahli výborný výsledok," dodal Calzona.

Slováci získali v marcovom asociačnom termíne štyri body za domácu bezgólovú remízu s Luxemburskom a víťazstvo 2:0 nad Bosnou a Hercegovinou.

Na Islande sa predstavia v sobotu 17. júna o 20.45 SELČ, ďalší zápas J-skupiny v Lichtenštajnsku ich čaká v utorok 20. júna o 20.45.

Tabuľka J-skupiny kvalifikácie o EURO 2024

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzonu mrzí zranenie založníka. Pozval aj Hamšíka a ten neváhal