Slovenský veterán má extra vytesané brucho. V Bundeslige ho volajú mašina

Peter Pekarík.
Peter Pekarík. (Autor: TASR)
Pavol Spál|24. jan 2023 o 08:00

Každý deň robí stovky brušákov, prezradil tajomstvo.

V národnom tíme Slovenska je služobne aj vekovo najstarší. Aj v Herthe Berlín má povesť najväčšieho profesionála. Každý deň robí stovky brušákov, kúpe sa v sude plnom ľadu, pije iba čistú vodu. Tridsaťšesťročný PETER PEKARÍK je vekom už veterán, ale jeho oveľa mladší spoluhráči mu závidia jeho ploché brucho. V rozhovore pre Sportnet prezradil svoj recept.

Aký máte recept na vyrysovanú postavu? 

Spočíva v jednoduchosti. Fyzický tréning, zdravá strava a pravidelný spánok. Pevná vôľa a vytrvalosť sú však kľúčové. Ráno absolvujem profesionálny futbalový tréning na vonkajšom ihrisku, za každého počasia.

Následne zamierim do posilňovne, poobede nasleduje druhý tréning. Doma večer pred spaním ešte hodinu cvičím stabilizačné, posilňovacie a strečingové cvičenia. My Slováci však máme všeobecne dobrú fyzickú genetiku, stačí jednoduchý športový režim.

Potrpíte si pri cvičení hlavne na brušné svaly? 

Obsah mojich individuálnych tréningov je zameraný na komplexné cvičenia celého tela. Posilňovacie cviky na brucho nevynechám ani jeden deň. Cez dovolenku si doprajem maximálne tri dni úplný oddych, ale potom už je na programe každodenný tréningový režim.

Aj keď sme napríklad cestovali na nejaké sústredenie s klubom a pricestovali sme do hotela v nočných hodinách, vždy som si spravil moje cviky a až potom som mohol v pokoji zaspať. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Prečo ho volajú v Nemecku mašina alebo vojak?
  • Koľko robí každý deň brušákov?
  • Prečo jeho fotky z dovolenky spôsobili v kabíne veľké haló?
  • Ktorý jeho spoluhráč z reprezentácie mal svaly ako kulturista a volali ho Hulk?
  • Nakoľko sú svaly a brucho nevyhnutné pre profi futbalistu?

Koľko percent dobrej postavy tvorí strava? 

Strava je alfa a omega. Môj jedálniček zostavuje manželka Lujza a tieto stravovacie návyky mám zaužívané dlhé roky. Aj vďaka tomu dokážem bez problémov zvládať enormnú záťaž v profesionálnych tréningoch, ešte navyše si vždy niečo pridať a potom dobre regenerovať.

Bundesliga je jednou z fyzicky najnáročnejších líg sveta a ja som v nej začal už štrnásty kalendárny rok. Konzumujem zdravé jedlo, ktoré pozostáva hlavne z rýb, zeleniny, mäsa z domáceho chovu, orechov, mliečnych výrobkov a ovsených vločiek.

Pijem len čistú vodu a japonský zelený čaj sencha. Spať chodím vždy o jedenástej. Je to jednoduchý, ale účinný režim. 

Fenomenálny útočník Manchester City Erling Haaland si dá každý deň tisíc brušákov a tristo kľukov. Koľko ich zvládnete vy?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Slovenský veterán má extra vytesané brucho. V Bundeslige ho volajú mašina