Lipsko dopláca na covid. Chýbať budú diváci, nakazený hráč i tréner

Hráči RB Lipsko.
Hráči RB Lipsko. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. nov 2021 o 11:50

Nemecké kluby majú problémy.

BERLÍN. Pandémia koronavírusu v Nemecku so sebou opäť prináša aj bundesligové zápasy pred prázdnymi tribúnami. Výrazne zhoršená situácia a klesajúce tempo očkovania proti COVID-19 spôsobili, že v Lipsko počas najbližšieho víkendu nastúpi doma proti Leverkusenu bez divákov v hľadisku.

Práve Sasko, ktorého najväčším mestom je Lipsko, má najhoršie čísla v porovnaní so zvyškom krajiny.

Miestny klub počas najbližšieho víkendu nepovedie tréner Jesse Marsch a chytať v ňom nebude brankár Péter Gulasci, pretože obaja mali pozitívny test na koronavírus.

Lipsko v úvode decembra hostí v Lige majstrov anglický Manchester City a aj tento duel sa pravdepodobne uskutoční bez divákov.

Obmedzenia počtu divákov na tribúnach sa netýkajú len Lipska. Napríklad Bayern Mníchov, ktorý v druhej polovici októbra 2021 prvýkrát od marca 2020 vypredal svoj 75-tisícový štadión, môže v sobotňajšom stretnutí proti Bielefeldu zaplniť len 25 percent kapacity arény.

Situácia v Nemecku pritom bola dobrá a pri zvyšujúcom sa počte zaočkovaných osôb a pri dodržaní obmedzení - napríklad vstup len pre zaočkované osoby - športové súboje mohli sledovať naživo desaťtisíce priaznivcov.

Prešlo však niekoľko týždňov a všetko je inak, ani bundesligový futbal sa nevyhol novým opatreniam, keďže počet nakazených osôb v krajine rapídne vzrástol.

Všetky nemecké tímy, okrem Lipska aj Bayern Mníchov, Dortmund a Wolfsburg, museli počas aktuálneho týždňa oželieť v Lige majstrov minimálne jedného svojho hráča pre nákazu ochorením COVID-19.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lipsko dopláca na covid. Chýbať budú diváci, nakazený hráč i tréner