Zaklope opäť na dvere reprezentácie? Slovák v USA exceloval

Ján Greguš.
Ján Greguš. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|7. mar 2022 o 18:10

Ktorí slovenskí futbalisti cez víkend najviac zaujali?

BRATISLAVA. Po troch rokoch v Minnesote United skončil. V druhom kole draftu Major League Soccer (MLS) prejavil o jeho služby záujem San Jose Earthquakes.

„Bola to parádna jazda, plná vzostupov aj pádov. Od príchodu som sa cítil úžasne, obetoval som svoje srdce aj dušu v prospech tímu, mesta a ľudí v Minnesote. Fanúšikovia, každému jednému z vás ďakujem za nekončiacu podporu,“ napísal v decembri minulého roka na Instagrame Ján Greguš.

Dva centre, dva góly

V novom klube sa 31-ročný reprezentačný stredopoliar presadil okamžite. V druhom kole bol hlavným strojcom domácej remízy San Jose proti Columbusu Crew.

San Jose hralo od 33. minúty len s desiatimi hráčmi. V 73. minúte prehrávalo 1:3, no Greguš poslal dve fantastické lopty a obranca Francisco Calvo zariadil hlavou remízu 3:3.

Špecializovaný portál SofaScore.com udelil Gregušovi vysokú známku 8.3, lepšie čísla mal z domácich len dvojgólový hrdina Calvo.

Greguš poslal svojím výkonom pozdrav reprezentačnému trénerovi Štefanovi Tarkovičovi. Zo všetkých Slovákov obsadil cez víkend prvé miesto.

„Skvelý tímový duch, srdce a snaha až do samého konca. Ideme ďalej,“ uviedol po zápase odchovanec Nitry.

Slovákom sa v Poľsku darí

Druhú priečku obsadil cez víkend František Plach. Brankár Piast Gliwice vychytal ďalšie čisté konto, už tretie v jarnej časti sezóny. V zápase proti Zaglebie Lubin kryl tri pokusy súpera a vyslúžil si známku 7.8.

Gliwice sú aj vďaka jeho výkonom na deviatom mieste tabuľky.

V jarnej časti inkasovali Gliwice zo štyroch zápasov len jeden gól. Veľký podiel na tom má aj obranca Jakub Holúbek, ktorý skončil na treťom mieste. Od SofaScore.com dostal známku 7.6

„Odohrali sme solídny zápas so solídnym tímom. Mám na mysli našu defenzívnu hru, kde sme dobre fungovali. Podelili sme sa o body a myslím si, že je to zaslúžený výsledok,“ pre klubový web vravel tréner Piast Gliwice Waldemar Fornalik.

Zaujal Slovák v Arábii

Slovákom sa v poľskej Ekstraklase darí, čo potvrdzuje aj brankár Lechie Gdaňsk Dušan Kuciak. Proti Wisle Krakov inkasoval pri domácej remíze jeden gól a kryl štyri pokusy súpera. V rebríčku skončil na štvrtom mieste a za výkon si vyslúžil známku 7.4.

Gdaňsk hrá o účasť v pohárovej Európe, aktuálne je na štvrtom mieste. Slávna Wisla sa zmieta v problémoch a bojuje o záchranu. Aktuálne je šestnásta, bod od zóny záchrany.

Päticu najlepších Slovákov uzatvára záložník Filip Kiss, ktorý pôsobí v Saudskej Arábii. Cez víkend sa podieľal na výhre 1:0 svojho Al-Ettifaq proti Al Ahli SC. Skúsený Kiss strávil na trávniku celých deväťdesiat minút a dostal známku 7.2.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zaklope opäť na dvere reprezentácie? Slovák v USA exceloval