Albert Rusnák zažiaril v MLS, skóroval aj asistoval

Albert Rusnák, ilustračná snímka.
Albert Rusnák, ilustračná snímka. (Autor: SITA/AP)
SITA|17. sep 2017 o 08:21

Jeho tím Real Salt Lake zvíťazil nad Portlandom Timbers 2:1 v MLS,

SANDY. Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák režíroval domáce víťazstvo svojho tímu Real Salt Lake nad Portlandom Timbers (2:1) v americkej MLS.

Rusnák v 14. min otvoril skóre zápasu a po hodine hry za stavu 1:1 adresoval prihrávku venezuelskému spoluhráčovi Jeffersonovi Savarinovi, ktorý pridal druhý a ako sa neskôr ukázalo, aj víťazný gól.

Dobrý pocit nad čiarou

Real Salt Lake sa po 30 dueloch dostal v Západnej konferencii MLS na 38 bodov a 6. miesto, čiže nad čiaru postupu do osemfinále play-off.

Každú chvíľu čakám na telefonát od priateľky, som rád, že to neprišlo v deň zápasu. Do ďalšieho stretnutia máme šesť dní, tak má dosť času na to, aby porodila.


ALBERT RUSNÁK

"Ešte som sa nepozeral na výsledky ostatných konkurentov, ale je to dobrý pocit byť nad čiarou. Záleží aj na ostatných mužstvách, ktoré ešte neodohrali toľko zápasov ako my. Aj keby sme však nepostúpili do play-off, budem hrdý na náš tím. Tvrdo pracujeme na spoločnom úspechu," uviedol Albert Rusnák v rozhovore na klubovom webe rsl.com.

Účastník júnových majstrovstiev Európy do 21 rokov v Poľsku Rusnák nastúpil v sobotňajšom stretnutí v strede poľa a v 14. min pravačkou napriahol z približne 23 metrov tak, že sa lopta zatrepala v sieti bránky hosťujúceho tímu.

Bol to v podaní 23-ročného Slováka siedmy gól v tejto sezóne. Po ňom sa poponáhľal za loptou a vzápätí ju skryl pod dresom na znak "tehotenského" bruška.

"Vždy tvrdím, že otvoriť skóre je mimoriadne dôležité, udá sa tón zápasu a zlepší mentálne nastavenie. Vstup do druhého polčasu nám však nevyšiel a Portland vyrovnal," povedal Albert Rusnák.

"Ešte že potom prišiel gól Savarina, ktorý možno označiť za veľmi dôležitý. Bolo pôsobivé, ako vystrelil ľavačkou. Savarino to má ťažké, lebo nevie jazyk a nemôže hovoriť po španielsky. Aj preto je dobré, že sa už pripomína gólmi aj asistenciami. Ten gól si zaslúžil."

Nastávajúci otec

Rusnák sa vyjadril aj k spomenutej oslave svojho presného zásahu.

"Každú chvíľu čakám na telefonát od priateľky, som rád, že to neprišlo v deň zápasu. Do ďalšieho stretnutia máme šesť dní, tak má dosť času na to, aby porodila," povedal v dobrej nálade 23-ročný odchovanec košického futbalu, ktorý sa do USA dostal cez holandské kluby Cambuur a Groningen, predtým ešte pôsobil v Anglicku.

Najbližší zápas futbalisti klubu Real Salt Lake odohrajú opäť na domácom Rio Tinto Stadium v meste Sandy, kde 23. septembra privítajú štvrtý tím tabuľky na Západe - Seattle Sounders FC. Na čele konferencií sú Vancouver Whitecaps a Toronto FC.

MLS:

Real Salt Lake - Portland Timbers 2:1
/A. Rusnák hral za domácich celý zápas, v 14. min. dal gól, v 61. min. prihral na gól Savarinovi/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Albert Rusnák zažiaril v MLS, skóroval aj asistoval