V Juventuse budú končiť legendy, tréner si za náhradu vybral Škriniara

Futbalisti Interu Miláno aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom.
Futbalisti Interu Miláno aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|1. máj 2022 o 13:58

Slovák by mohol byť nástupcom Chielliniho či Bonucciho.

MILÁNO. Tréner futbalistov talianskeho klubu Juventus Turín Massimiliano Allegri považuje slovenského zadáka Milana Škriniara v službách konkurenčného Interu Miláno za ideálnu náhradu za stopéra Giorgia Chielliniho. Referuje o tom taliansky Tuttosport.

Skúsený Chiellini, ktorý v auguste oslávi 38. narodeniny, sa o mesiac plánuje rozlúčiť s talianskou reprezentáciou. Kontrakt v Juventuse mu platí do 30. júna 2023, no stále je otázne, či bude súčasťou kádra i v budúcej sezóne 2022/2023.

Navyše Leonardo Bonucci, ďalší stabilný pilier defenzívy Juventusu, už má 35 rokov.

Funkcionári Juventusu preto v ostatných týždňoch sledovali niekoľkých vhodných obrancov.

Azda najviac si všímali nemeckého reprezentanta Antonia Rüdigera, ktorému po sezóne skončí zmluva v anglickom FC Chelsea, no ten sa s najväčšou pravdepodobnosťou presunie do španielskeho Realu Madrid.

Turínčania sa tak začali obzerať inde a podľa Tuttosportu má tréner Juventusu Allegri na svojom zozname dosť vysoko práve najlepšieho slovenského futbalistu.

„Dohodnúť sa s Interom by mohlo byť ťažké, ale nie nemožné,“ píše Tuttosport a dodáva, že Škriniarovmu prípadnému transferu do Turína by mohlo pomôcť nepredĺženie zmluvy v Interi Miláno. Súčasný kontrakt 27-ročného Slováka platí do konca budúcej sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»V Juventuse budú končiť legendy, tréner si za náhradu vybral Škriniara