Kapitán Škriniar doviedol Inter k víťazstvu. Ďakujeme ti VAR, píšu Taliani

(Zľava) Robert Lewandowski, rozhodca Slavko Vinčič a Milan Škriniar
(Zľava) Robert Lewandowski, rozhodca Slavko Vinčič a Milan Škriniar (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|5. okt 2022 o 07:30

Slovenský futbalista Milan Škriniar si navliekol kapitánsku pásku.

MILÁNO, BRATISLAVA. Milánsky Inter zdolal v treťom zápase skupinovej fázy Ligy Majstrov španielsky veľkoklub FC Barcelona. Ten sa vo futbalovej Európe naďalej trápi.

Po víťazstve 5:0 nad Plzňou je Bayern Mníchov na čele tabuľky skupiny s deviatimi bodmi. Na druhej priečke je Inter Miláno so šiestimi a tretia je Barcelona s troma bodmi

Už o týždeň, v stredu 12. októbra budú ‘blaugranas’ hostiť taliansky tím v skupinovej odvete na domácej pôde.

Ak sa Interu podarí opäť vyhrať a Bayern minimálne remizuje s Plzňou, Katalánci automaticky stratia šancu na postup do osemfinále Ligy majstrov.

Pre Barcelonu by to bolo vypadnutie do vyraďovacej fázy Európskej ligy druhý rok po sebe.

Rozhodca neodpískal jasnú penaltu

Futbalisti ‘nerazzurri’ šli do vedenia po góle muža zápasu Hakana Calhanoglua. Turecký futbalista skóroval v nadstavenom čase prvého polčasu, keď sa rozhodol na Ter Stegena vypáliť spoza šestnástky.

Bol to pre neho druhý kariérny gól v najprestížnejšej futbalovej súťaži sveta. Svoj premiérový gól strelil ešte v drese Leverkusenu do siete CSKA Moskva v roku 2016.

V druhom polčase zápasu sa už zdalo, že Barcelona vyrovnala po góle víťaza ankety ‘Golden Boy’ pre najlepšieho hráča za rok 2021 do 21 rokov Pedriho. Po skontrolovaní videa tento gól nebol uznaný.

Dôvodom bola hra rukou Ansu Fatiho, ktorý tak nedovolene predĺžil Dembeleho center na Pedriho. Tréner ‘blaugranas’ Xavi navyše inkasoval žltú kartu za protesty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kapitán Škriniar doviedol Inter k víťazstvu. Ďakujeme ti VAR, píšu Taliani