Žene som vravel, že do Slovana by som nešiel ani za 50-tisíc eur, tvrdil kapitán Miki

Gólová radosť Martina Mikoviča.
Gólová radosť Martina Mikoviča. (Zdroj: Facebook / FC Spartak Trnava, Autor: Lukáš Grinaj)
Pavol Spál|6. jún 2023 o 08:00

Čo by sa muselo stať, aby prestúpil do Slovana?

Je síce najmenší (167 centimetrov), ale zo všetkých hráčov Spartaka Trnava možno najviac rozpráva. Najviac vtipkuje. Je žoviálny, otvorený a bezprostredný. Ihneď spoznáte, skadiaľ pochádza. MARTIN MIKOVIČ (32) má typický trnavský prízvuk. Hovorí tvrdo. Zo všetkých spoluhráčov úplne najtvrdšie. 

Narodil sa aj vyrastal v Trnave. S výnimkou troch sezón v poľskom klube Termalica Nieciecza, prežil v trnavskom drese celú kariéru. 

Keď sa objavili informácie, že grécky stredopoliar Kyriakos Savvidis prestupuje z Trnavy do tímu najväčšie rivala zo Slovana Bratislava, Mikovič nechcel tomu veriť. "Zdal sa mi ako inteligentný hráč," vravel kapitán s prezývkou Miki.

Máte povesť najväčšieho trnavského patriota. Ako to cítite vy?

V Spartaku pôsobím od prípravky, od siedmich rokov. Keď som opýtate každého odchovanca Trnavy, tak nikto z nich nedá dopustiť na Spartak. Som hrdý, že som taký zarytý Trnavčan. 

Aj toto sa dozviete v článku

  • Prečo neveril, že by Savvidis prestúpil do Slovana?
  • Kmotrík povedal, že nepochopil, ako funguje futbal. Ako reagoval Mikovič?
  • Ako reagoval na slová Kmotríka, že Trnava je béčko Slovana?
  • Čo by sa muselo stať, aby Miki prestúpil do Slovana? 
  • Ako reagoval na prestup Savvidisa?
  • Oslovil ho niekedy Slovan s ponukou?

Tréner Michal Gašparík tvrdí, že od prípravky vštepujú deťom klubizmus. Po každom tréningu spievajú trnavskú pesničku. Sú vedení aj k tomu, že najväčším súperom je Slovan. Je to tak? 

Musím s tým súhlasiť. Od prvej kategórie nám vštepovali, že Trnava je veľký klub, ktorý musíme mať navždy v srdci. Dospelo to až do štádia, že má u mňa veľké miesto. 

Savvidisa ste podľa vašich slov vnímali ako slušného a inteligentného chlapca, ktorý to má v hlave upratané. Dodali ste, kým neuvidíte jeho fotku s dresom, neuveríte, že by to urobil. Ako teraz vnímate jeho prestup do Slovana?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Žene som vravel, že do Slovana by som nešiel ani za 50-tisíc eur, tvrdil kapitán Miki