Hamšík sa necíti na Slovan. Nechcem zažiť to, čo iní reprezentanti

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: SITA)
Pavol Spál|26. máj 2022 o 17:00

Môj koniec v reprezentácii nemá nič s Tarkovičom, hovorí.

Pochválil sa, že je majiteľom nového klubu. Predstavil nové logo. MAREK HAMŠÍK vysvetlil, prečo netúži po slovenskej lige.

Jasne povedal meno svojho nástupcu. „To bremeno teraz padne naňho.“ 

V pondelok ste oznámili, že končíte v národnom tíme. Prečo?  

Už v novembri minulého roka som po poslednom zápase v reprezentácii začal uvažovať, čo ďalej v reprezentácii. Proti Chorvátsku som pre zranenie nedohral. V marci som chýbal národnému tímu, tiež pre zranenie.

Všetko to do seba zapadá. Bohužiaľ som sa rozhodol skončiť. Srdce by chcelo pokračovať, ale niekde som musel pribrzdiť. Mám už svoj vek, v lete dovŕšim tridsaťpäť. Posledný rok sa objavovali časté zranenia. Čaká má náročná jeseň na klubovej scéne. Budeme hrať aj európske poháre. 

Lekár reprezentácie Ján Baťalík prezradil, že máte výnimočný dar. Najrýchlejšie regenerujete. V akom stave je dnes vaše telo? 

Cítim sa dobre, ale telo človek neoklame. Zranenia pribúdajú čoraz častejšie. Netýka sa to regenerácie, lebo v tomto smere som veľký profesionál. Venujem jej veľa času. Tréning tvorí päťdesiat percent, regenerácia tiež päťdesiat percent. Je to dôležitá súčasť kariéry. Neposlúchali ma lýtka. Jedno aj druhé. Vnútorne som to tak cítil. 

V Turecku máte kontrakt ešte na jeden rok. Bude posledný vo vašej kariére? 

Ešte neviem. Užívam si túto chvíľu. S Trabzonsporom sme dosiahli niečo šialené a historické. Som rád, že som mohol byť toho súčasťou. S chuťou si užijem európske zápasy. Po sezóne sa rozhodnem, čo ďalej. 

Vlani ste sa takmer dohodli so Slovanom. Nakoľko je reálne, že by ste si v jeho drese ešte zahrali? 

Šance sú malé. 

Prečo? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík sa necíti na Slovan. Nechcem zažiť to, čo iní reprezentanti