Zastaví niekto valcujúcu Lokomotívu Košice? Jeden tím sa zo súťaže odhlásil

Futbalisti Lokomotívy (v modrom) sú favoritom, Cejkov (v bielom-čiernom) sezónu nedohrá.
Futbalisti Lokomotívy (v modrom) sú favoritom, Cejkov (v bielom-čiernom) sezónu nedohrá. (Autor: FC Lokomotíva Košice/facebook)
Daniel Dedina|29. mar 2023 o 20:25

Ako vyzerá situácia pred štartom V. ligy Juh VsFZ?

KOŠICE. Slávna história i súčasnosť, v ktorej mužstvo prakticky len víťazí. Zo štrnástich stretnutí v jesennej časti zabralo naplno v trinástich, raz remizovalo.

Dosiahlo skóre 70:4, zaznamenalo dvojciferné nádielky 11:0 i 10:1. Jeseň zakončilo ďalšou jednoznačnou výhrou 7:1.

Futbalisti Lokomotívy Košice sú pred jarnou časťou V. ligy Juh VsFZ, ktorá štartuje počas najbližšieho víkendu, jasným ašpirantom na postup.

V príprave zdolali v košickom derby treťoligovú Sláviu TU, štvrtoligový Kechnec, remízu uhrali s ďalším štvrtoligistom zo Sabinova.

Lalkovič: Všetko je otvorené

Tréner Lokomotívy Milan Lalkovič odmieta úvahy o tom, že postup by mal byť formalitou.

„Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, ako nám to pôjde. Nebude to jednoduché, najmä zo začiatku jarnej časti, keď budú ťažké terény,“ upozorňuje Lalkovič.

Napriek výbornej prvej polovici sezóny musia byť Košičania stále v strehu.

Ich náskok pred Budkovcami je len trojbodový. Výraznejšiu stratu už majú Gelnica a Rožňava, aj tieto tímy ale naznačili kvalitatívny posun vpred.

„Budkovce majú výborné mužstvo. Neprekvapuje ma, že sú tak vysoko. Rožňava sa posilnila o kvalitných hráčov a Gelnica takisto nie je zlá, vedú to tam dobre. S týmito súpermi sa stretneme v rámci trojzápasovej šnúry,“ vraví Lalkovič.

Neodpisuje ani ďalšie tímy.

„Súťaž je nevyspytateľná, v každom mužstve sú zaujímaví hráči, mnohí z nich hrali vo vyšších súťažiach. Všetko je otvorené,“ tvrdí.

Aj prestrelka 5:7. Súťaž bude iná

Lokomotíva odohrala v príprave až dvojciferný počet stretnutí. Predstavila sa aj v Krajskej futbalovej lige, kde však nastupoval tím zložený prevažne z hráčov kategórie U19.

Okrem spomínaných zápasov zaujala aj divoká prestrelka so Starou Ľubovňou (5:7). Na generálku pred štartom svojej súťaže si Košičanov pozval vtedajší líder III. ligy Východ zo Spišskej Novej Vsi.

„Príprava bolo dlhá. Nie všetci hráči mohli zakaždým nastúpiť. Nie sme profesionáli, hráči majú svoje povinnosti. Keď bolo mužstvo pokope, odohrali sme výborné zápasy,“ pochvaľuje si Lalkovič.

Hráči Lokomotívy si schuti zastrieľali aj v generálke na jarnú časť. Šiestoligovú Seňu zdolali vysoko 8:0.
Hráči Lokomotívy si schuti zastrieľali aj v generálke na jarnú časť. Šiestoligovú Seňu zdolali vysoko 8:0. (Autor: FC Lokomotíva Košice/facebook)

Oproti súperom v piatej lige má Lokomotíva jednu veľkú výhodu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zastaví niekto valcujúcu Lokomotívu Košice? Jeden tím sa zo súťaže odhlásil