Treťoligista na protest zišiel z ihriska. Po návrate brankár ignoroval penaltu

Hráči Popradu postávajú pri postrannej čiare na protest proti nariadenej penalte.
Hráči Popradu postávajú pri postrannej čiare na protest proti nariadenej penalte. (Autor: facebook ŠK Odeva Lipany)
Daniel Dedina|26. sep 2022 o 21:45

Poďte dole, kričal tréner na svojich hráčov. Tí ho poslúchli.

LIPANY. Napätie by sa v tej chvíli dalo krájať. Najprv vehementne protestovali hráči, potom zaúradoval tréner. Ten svojim zverencom dal pokyn zísť z ihriska.

V polovici úvodného polčasu stretnutia 8. kola III. ligy Východ Lipany – Poprad (5:1) zahrávali domáci za bezgólového stavu priamy kop.

Brankár hostí Ján Malec vytlačil loptu na žrď, jeho spoluhráč Marián Ferenc zablokoval pokus o dorážku jedného lipianskeho hráča a následne, ležiac na zemi, aj ďalšieho.

Tým bol Ján Dlugoš, ktorý sa po ich vzájomnom súboji ocitol v bolestiach na trávniku. Rozhodca Boris Benedik neváhal a nariadil pokutový kop.

Keď napriek vlne protestov rozhodca, po skontrolovaní zraneného hráča, trval na penaltovom vedikte, zaznel rázny pokrik trénera Popradu k svojim hráčom na ihrisku: Poďte dole!

VIDEO: Sporná situácia v zápase Lipany - Poprad

Vrátili sa, nechcú robiť cirkus

„Náš hráč vypichol v súboji loptu súperovi, do toho ale prišiel ďalší hráč Lipian. Ten urobil náprah a keď mu Ferenc posunul loptu, zluftoval a svojou nohou dohral nohu nášho hráča. Krásne je to vidieť aj na videu,“ ponúkol tréner FK Poprad Vladimír Lajčák pohľad hosťujúcej strany na inkriminovanú situáciu.

„Odpískanej jedenástke sme sa všetci, čo sme to z toho uhla videli, čudovali. Myslím si, že tak domáci, ako aj my. Preto sme začali protestovať a postranný rozhodca náš názor podporil,“ hovorí Lajčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Treťoligista na protest zišiel z ihriska. Po návrate brankár ignoroval penaltu