Messiho éra v Barcelone sa končí. Dohodol sa, ale nemôže zostať

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|5. aug 2021 o 20:15 (aktualizované 5. aug 2021 o 20:44)

Informovali o tom svetové média.

BARCELONA. Argentínsky futbalista Lionel Messi sa s vedením FC Barcelona nedohodol na novej zmluve. Éra 34-ročného útočníka na Camp Nou sa tak skončila, informovali o tom svetové agentúry.

Messiho koniec v katalánskom klube, v ktorom strávil celú profesionálnu kariéru, je prekvapujúci. Pred pár dňami totiž špecializovaný web sport.es informoval, že Argentínčan sa s vedením Barcelony dohodol na novej päťročnej zmluve.

Podľa britského denníka Daily Mail súhlasil Messi s 50-percentnou redukciou platu v porovnaní so zmluvou, ktorú mal s Barcelonou do 30. júna.

"Klub a hráč sa dohodli a deklarovali vôľu podpísať nový kontrakt, k tomu však nepríde kvôli finančným a štrukturálnym prekážkam, konkrétne kvôli predpisom španielskej ligy. V dôsledku nich Messi nemôže zostať v FC Barcelona. Obe strany hlboko ľutujú túto situáciu, keďže prianie hráča zostať sa nesplní.

FC Barcelona z celého srdca vyjadruje hráčovi vďaku za jeho prínos k zveľaďovaniu klubu a praje mu všetko len to najlepšie do budúcnosti v osobnom aj profesionálnom živote," uvádza sa v stanovisku FC Barcelona.

Messi chcel z tímu odísť už v uplynulej sezóne, no staronový klubový prezident Joan Laporta prispel k jeho zotrvaniu aspoň do konca ročníka 2020/2021. 

V A-tíme Kataláncov debutoval v sezóne 2004/2005 a postupne sa stal jeho nedeliteľnou súčasťou. Odohral zaň neskutočných 17 sezón, počas ktorých klub potiahol k mnohým titulom doma aj v zahraničí. 

Kariéra Lionela Messiho v drese FC Barcelona.
Kariéra Lionela Messiho v drese FC Barcelona. (Autor: sofascore.com)

Messi strelil v 778 zápasoch v drese katalánskeho veľkoklubu 672 gólov a získal s klubom rekordných 35 trofejí. Desaťkrát vyhral La Ligu, sedemkrát sa tešil z triumfu v Kráľovskom pohári a osemkrát v španielskom Superpohári.

Na medzinárodnej scéne vyhral štyrikrát Ligu majstrov, trikrát MS klubov FIFA, európsky Superpohár a šesťkrát získal Zlatú loptu aj Zlatú kopačku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Messiho éra v Barcelone sa končí. Dohodol sa, ale nemôže zostať