Koniec ságy okolo Messiho? Dal košom Saudskej Arábii, smeruje do USA

Lionel Messi v drese PSG.
Lionel Messi v drese PSG. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|7. jún 2023 o 15:43 (aktualizované 7. jún 2023 o 16:31)

Mal odmietnuť ponuku zo Saudskej Arábie.

MIAMI. Argentínsky futbalista Lionel Messi po odchode z Parížu St.-Germian prestúpi do Interu Miami. Informáciu potvrdil portál BBC Sport na svojej stránke.

Tridsaťpäťročný útočník sa tak nevráti do FC Barcelona, kde strávil 21 rokov, a mal odmietnuť aj lukratívny kontrakt so saudskoarabským tímom Al-Hilal. Zmluva s Miami by mala zahŕňať spoluprácu so značkami ako Adidas či Apple.

Messi vyhral sedemkrát Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta a po úspechu na MS v Katare, kde s Argentínou získal titul, je horúci favorit na ďalšie ocenenie.

Argentínsky kapitán prišiel do Barcelony ako trinásťročný a v jej drese debutoval v októbri 2004. S klubom získal desať ligových titulov, štyrikrát vyhral Ligu majstrov a zaznamenal množstvo ďalších trofejí.

Za Kataláncov odohral 778 zápasov, strelil 672 gólov, pridal 303 asistencií a zaradil sa medzi klubové legendy.

V roku 2021 prestúpil do PSG, ktorý si od jeho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho dve účasti sa však skončili už v osemfinále.

Vlani ho vyradil Real Madrid, tento rok Bayern Mníchov. Messi zaznamenal 32 gólov v 75 zápasoch vo všetkých súťažiach, ku ktorým pridal aj 35 asistencií.

V decembri priviedol Argentínu k prvému majstrovskému titulu od roku 1986 a vo februári sa stal Hráčom roka 2022 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie.

Po odchode do Miami bude prvýkrát v kariére hrať klubový futbal mimo Európy. Messi už vlastní dom v metropole Floridy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Koniec ságy okolo Messiho? Dal košom Saudskej Arábii, smeruje do USA