Hromada sa vyhol červenej karte, hoci situáciu preveroval aj videorozhodca

TASR|28. okt 2021 o 14:05

Komisii rozhodcov FAČR dal za pravdu aj šéf Slavie Praha.

PRAHA. Slovenský futbalista Jakub Hromada zo Slavie Praha mal podľa Komisie rozhodcov FAČR v stredajšej dohrávke 3. kola českej ligy dostať červenú kartu.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar nastúpil proti Sigme Olomouc (1:0) v základnej zostave a v 51. minúte sa dopustil faulu na hosťujúceho Martina Hálu.

Komisia rozhodcov vo štvrtok uviedla, že hlavný arbiter Ladislav Szikszay urobil chybu.

Hromada si na vlastnej polovici posunul loptu ďalej od seba, v sklze ju pred dobiehajúcim protihráčom vypichol, ale pokračoval v pohybe a podrážkou trafil Hálov členok.

Szikszay komunikoval s videoasistentom rozhodcu (VAR) Jiřím Adamom, napriek tomu dal pokyn hrať a Hromada vyviazol so žltou kartou.

"Rozhodca mal dať domácemu hráčovi červenú kartu. Keď to nespravil na ploche, malo dôjsť k zásahu VAR. Faulujúci hráč svojím zákrokom ohrozil zdravie súpera," citoval šéfa komisie Radka Příhodu portál idnes.cz.

Na sociálnej sieti Twitter súhlasil s verdiktom predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík: "Rešpektujeme rozhodnutie Komisie rozhodcov, ochrana zdravia hráčov musí byť na prvom mieste jej činnosti."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Hromada sa vyhol červenej karte, hoci situáciu preveroval aj videorozhodca