Čo nám chcel tréner Calzona povedať a prečo mu (mnohí) nerozumejú

Tréner Francesco Calzona v zápase Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024.
Tréner Francesco Calzona v zápase Slovensko - Luxembursko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR)
Pavol Spál, Boris Vanya|24. mar 2023 o 15:45

Výsledok 0:0 s Luxemburskom nie je dôvod na spokojnosť.

E pericoloso sporgersi sú pre mnohých Slovákov jediné slová z taliančiny, s ktorými sa v živote stretli (a aj tak netušia, čo znamenajú). Najvyšší čas zdokonaliť sa. Aspoň pre slovenských futbalových fanúšikov. 

Päť zápasov a žiadna výhra. To je bilancia talianskeho trénera Francesca Calzonu pri futbalovej reprezentácii Slovenska

Jeho slová po bezgólovej remíze s Luxemburskom v úvode kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2024 zaskočili fanúšikov, ale aj bývalých reprezentantov.

„To vážne? Ja len dúfam, že ten prekladateľ to zle preložil, inak je to horšie, ako som si myslel,“ reagoval na sociálnej sieti dlhoročný kapitán Martin Škrtel.

0:0 nie je dôvod na spokojnosť

Taliansky tréner vo štvrtok večer tvrdil, že mužstvo aj za krátky čas spravilo pod jeho vedením pokrok.

Podľa neho by v septembri Slovensko možno prehralo s Luxemburskom 0:4 (tu už preháňal!), súper je kvalitný a remíza 0:0 nie je zlý výsledok, takže je vlastne spokojný.

Čo nám chcel taliansky tréner povedať?

Zrejme to, že Luxembursko už skutočne nie je tím amatérov. Väčšina jeho hráčov pôsobí v dobrých ligách. Až šiesti z nich sú v bundeslige. Ďalší hrajú v elitných ligách v Holandsku, Belgicku či v druhej anglickej lige.

Aj posledné výsledky potvrdzujú, že remíza so Slovenskom nie je náhodou. V novembri minulého roka Luxemburčania doma remizovali s Maďarskom (2:2) aj s Bulharskom (0:0), ešte predtým v septembri neprehrali ani v Turecku (3:3).

Z posledných deviatich zápasov prehrali iba raz. Takže očakávania fanúšikov, že Slováci sfúknu Luxembursko rozdielom triedy, boli mimo reality. 

Prečo Calzonovi mnohí nerozumejú? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Čo nám chcel tréner Calzona povedať a prečo mu (mnohí) nerozumejú