Pred desiatimi rokmi hviezdil v Bardejove. Brazílčan Azevedo prestúpil do Trnavy

Dyjan Carlos de Azevedo.
Dyjan Carlos de Azevedo. (Autor: FC Spartak Trnava / Lukáš Grinaj)
Sportnet, TASR|3. feb 2022 o 20:50

Spartak siahol po hráčovi českej ligy.

TRNAVA. Novou posilou fortunaligového futbalového klubu FC Spartak Trnava sa stal Dyjan Carlos de Azevedo.

Tridsaťročný brazílsky krídelník, ktorý prišiel z Baníka Ostrava, podpísal zmluvu na jeden a pol roka s opciou. Informoval o tom oficiálny web Spartaka.

Na Slovensku už pôsobil

V Baníku pôsobil Azevedo od roku 2014, s výnimkou hosťovania v druholigovom FC Paríž. S Baníkom zažil vypadnutie, aj postup späť do ligy.

Na severe Moravy odohral 145 prvoligových zápasov s bilanciou 22 gólov a 17 asistencií.

"Vraciam sa na Slovensko po dlhých rokoch. Spomínam na to, bola to dobrá skúsenosť pre mňa. Idem do klubu, ktorý poznám a som veľmi rád, že som v Spartaku," povedal po podpise zmluvy Dyjan Azevedo.

Brazílsky krídelník prišiel do Európy pred 11 rokmi do mládežníckeho tímu Honvéd Budapešť. Následne na jeseň roku 2011 prestúpil do Moldavy nad Bodvou a o rok neskôr do druholigového Bardejova.

Tam si urobil dobré meno a po roku a pol si ho ako najlepšieho strelca jesennej časti druhej ligy vyhliadol tréner František Komňacký do Ostravy.

"Na tomto štadióne som už hral pred štyrmi rokmi, keď sme tu s Ostravou vyhrali v priateľskom zápase. Teraz sa teším, že tu budem doma a pred našimi fanúšikmi, ktorí sú veľmi podobní tým ostravským.

Spartak má kvalitné mužstvo so silnými individualitami a má to dobre rozohrané nielen v lige, ale aj v pohári. Chcel by som pomôcť v naplnení cieľov. Vážim si, že si ma vybral tréner, vložil vo mňa dôveru a je to zároveň aj zodpovednosť,“ dodal Azevedo.

Náhrada za Cabrala

Príchod skúseného futbalistu prišiel po tom, ako klub opustil iný Brazílčan Saymon Cabral.

Dvadsaťročný talentovaný futbalista bol v Trnave na hosťovaní z brazílskeho FC Avai. Prikývol však na ponuku FC Khorfakkan v Spojených arabských emirátoch.

"Po náhlom odchode jedného z našich kľúčových hráčov Cabrala, ktorý bol aj v tejto sezóne veľmi produktívny, sme potrebovali doplniť jeho post skúseným hráčom. Takým, ktorý by mohol byť okamžite prínosom, pretože je veľmi krátko do začiatku jarnej časti.

Vybrali sme si Azeveda, ktorý je za tie roky dostatočne overený z českej ligy. Myslím si, že je to hráč, ktorý dokáže rozhodnúť ťažké zápasy a očakávame od neho čísla v produktivite. My s ním počítame na pravé krídlo, ale on nemá problém zahrať aj z ľavej strany,“ povedal na margo príchodu brazílskeho futbalistu Michal Gašparík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pred desiatimi rokmi hviezdil v Bardejove. Brazílčan Azevedo prestúpil do Trnavy