Rarita v slovenskom futbale. Hráči putovali na zápas pešo

Hráči počas cesty na zápas.
Hráči počas cesty na zápas. (Autor: TJ Družstevník Vlára Ľuborča)
Ivan Mriška|31. máj 2023 o 12:00

Chceli upozorniť, že motorové vozidlá sú občas zbytočné.

NEMŠOVÁ. Pred vojnou bolo bežné, že amatérski futbalisti chodili na zápasy po vlastných. Dnes sú podobné obrázky vzácnosťou.

Aj do najbližších miest využívajú hráči na presun autobusy či autá.

Futbalisti TJ Družstevník Vlára Ľuborča zo siedmej ligy ObFZ Trenčín sa však rozhodli inak. Na derby do Nemšovej putovali po svojich.

„Máme spoločnú skupinu, do ktorej som písal, že by sme mohli ísť pešo. Hráči s tým nemali absolútne žiadny problém. Takže sme neváhali,“ prezradil hrajúci tréner TJ Družstevník Vlára Ľuborča Peter Vavrúš.

Štadióny blízko seba

Nápadom chcel upozorniť na to, že v mnohých prípadoch využívajú Slováci motorové vozidlá zbytočne.

„V dnešnej dobe je to rarita. No sme športovci. Stretli sme sa pred štadiónom, do jedného auta sme nabalili veci a všetci spolu sme sa presunuli do Nemšovej,“ dodal.

Štadióny Ľuborče a Nemšovej sú od seba vzdušnou čiarou vzdialené len pol kilometra. Futbalisti TJ Družstevník Vlára uvažujú, že pešo budú chodiť aj na zápasy do vzdialenejšieho Kľúčového.

„Nemšová hrala v tretej lige, no futbal tam padol, a tak začínala od poslednej súťaže. Nedávno postúpila k nám, preto sme tam hrali prvýkrát.

Prvý raz sme tam teda išli pešo, no pôjdeme aj nabudúce,“ pousmial sa Vavrúš s tým, že cesta trvala hráčom len desať minút.

Majú problém s dochádzkou

Zápas skončil vysoko 5:0 pre Nemšovú, netradičný výjazd však na výkon hráčov nemal vplyv.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rarita v slovenskom futbale. Hráči putovali na zápas pešo