Strelec zrejme zostane v Slovane. Kmotrík jeho prestup nepovažuje za správny

Dávid Strelec.
Dávid Strelec. (Autor: TASR)
SITA|11. aug 2021 o 15:55

Mladý hráč Slovana Bratislava mal ísť do Serie A.

BRATISLAVA. Talentovaný futbalový útočník David Strelec mal v dohľadnom čase odísť zo Slovana Bratislava do zahraničia.

V zákulisí sa pošuškávalo, že 20-ročný odchovanec klubu z Tehelného poľa mal namierené do talianskej Spezie, ktorá bola ochotná za neho zaplatiť 2,2 milióna eur a zrieknuť sa aj 10 percent z prípadného ďalšieho predaja. Podľa webu sport.sk boli údajne v hre aj ďalší tím Serie A Udinese Calcio a tiež španielsky Betis Sevilla.

Z prestupu Strelca do zahraničia však zrejme toto leto nič nebude. Aspoň tak to vyplýva z vyjadrenia generálneho riaditeľa bratislavského klubu:

"Nemáme veľa hráčov a pustiť svojho odchovanca v čase, keď máme zaručenú účasť v jednej zo skupín európskych pohárových súťaží, by nebolo správne. Myslím si, že David stále má dosť času na prestup a môže počkať pár mesiacov. Možno bude táto téma aktuálna v zime," cituje RTVS Ivana Kmotríka ml.

Stále však nevylučuje všetky možnosti. "Stať sa môže hocičo, ale momentálne som nastavený tak, že David by mal v Slovane zostať a pomôcť nám ešte v rámci európskej súťaže," dodal Kmotrík.

Okrem Strelca aktuálne Slovan eviduje ponuky aj na kúpu Rafaela Rataa. Ak by odišiel aj tento brazílsky útočník, belasí sa bezpodmienečne potrebujú posilniť o štyroch až piatich hráčov, aby boli na európskej scéne konkurencieschopní.

"Strelec môže odísť, keď budeme mať za neho náhradu. A to isté platí aj o Rataovi," vyhlásil tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Futbalisti Slovana Bratislava si v utorok zaistili účasť v skupinovej časti niektorej z dvoch nižších súťaží v pohárovej Európe v sezóne 2021/2022.

Weissovi zverenci postúpili cez Lincoln Red Imps z Gibraltáru do play off Európskej ligy, kde na nich 19. a 26. augusta čaká grécky Olympiakos Pireus.

Ak by aj slovanisti v play-off EL neuspeli, presunú sa do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy medzi jej 32 účastníkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Strelec zrejme zostane v Slovane. Kmotrík jeho prestup nepovažuje za správny