Navas sa smolne zranil. Dostane v bráne PSG viac šancí Donnarumma?

Keylor Navas.
Keylor Navas. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|14. okt 2021 o 12:16 (aktualizované 14. okt 2021 o 12:29)

V zápase proti USA odchytal len prvý polčas.

COLUMBUS. Kostarický futbalový brankár Keylor Navas z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain sa zranil v stredajšom súboji kvalifikácie o postup na MS vo futbale 2022.

Skúsený 34-ročný gólman v americkom Columbuse odchytal proti výberu USA prvý polčas, do druhého už nastúpil náhradník Leonel Moreira.

V tom čase bol stav nerozhodný 1:1, domáci Američania napokon zvíťazili 2:1. Keylor Navas sa zranil vo svojom 99. reprezentačnom vystúpení, podľa agentúra AP ide o svalové zranenie priťahovača na pravej nohe.

Po šiestich dueloch majú futbalisti USA na svojom konte 10 bodov a patrí im 2. priečka v osemčlennej tabuľke, z ktorej si tri tímy vybojujú priamy postup na svetový šampionát. Kostaričanom patrí so šiestimi bodmi piata pozícia.

Keylor Navas sa v minulosti so španielskym Realom Madrid stal trikrát víťazom Ligy majstrov, súčasťou Paríža Saint-Germain je od leta 2019. V aktuálnej sezóne za PSG odchytal šesť ligových zápasov a jeden duel v Lige majstrov.

Zatiaľ nie je známa závažnosť indispozície Navasa, v klube by však mohol dostať viac príležitostí Talian Gianluigi Donnarumma.

Španielsky denník Mundo Deportivo informuje, že Navas by mal určite chýbať v zápase 10. kola francúzskej Ligue 1 proti Angers (15. októbra) aj v zápase Ligy majstrov proti RB Lipsko (19. októbra).

Brankár sa podľa zdroja podrobí dôkladnému lekárskemu vyšetreniu v Paríži, aby sa určila závažnosť poranenia a stanovil časový rozvrh na zotavenie.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Navas sa smolne zranil. Dostane v bráne PSG viac šancí Donnarumma?