Bývalý tím Premier League bude na sociálnej sieti ticho. Dôvodom je bojkot

Hráč Swansea City, archívna fotografia.
Hráč Swansea City, archívna fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. apr 2021 o 20:30

Týždeň nepridajú žiadny príspevok.

SWANSEA. Waleský futbalový tím Swansea City sa rozhodol dočasne bojkovať sociálne siete po tom, čo sa na nich začali množiť informácie a správy s rasistickými motívmi namierené aj voči tomuto klubu.

Najbližších sedem dní sa na Facebooku, Twitteri, Instagrame, Linkedlne, YouTube, TikToku a Snapchate neobjavia žiadne správy od Swansea. Uvádza to štvrtý tím druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže vo svojom vyhlásení.

Waleský klub požiadal výkonného riaditeľa Twitteru Jacka Dorseyho a jeho konkurenta z Facebooku Marka Zuckerberga, aby sa zasadili o prísnejšie policajné kontroly a tresty pre tých, ktorí zverejňujú rasistické správy.

"Až tri z našich klubových tímov boli v posledných týždňoch rasovo zneužité na sociálnych sieťach, preto sme zaujali tento tvrdý postoj. A opätovne vyzývame zodpovedných, aby zaviedli zmeny, ktoré sú tak potrebné v boji proti rasizmu na sociálnych sieťach," vyhlásil kapitán Swansea City Matt Grimes.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar žasne nad tým, že rasizmus má aj v pokročilej dobe 21. storočia svoje miesto vo futbale aj britskej spoločnosti.

"Je neuveriteľné, že po toľkých rokoch, čo sa verejne pretriasa táto problematika, stále hovoríme o rasizme a zneužívaní tohto druhu. Dôsledky takého zneužívania môžu byť veľmi tvrdé, preto to netreba podceňovať," doplnil bývalý anglický reprezentant v mládežníckych kategóriách.

Swansea je v tabuľke The Championship na štvrtej priečke, ktorá znamená účasť v baráži o postup do Premier League.

Na priamu postupovú pozíciu, teda na druhé miesto Watfordu, aktuálne má manko 10 bodov. Do konca sezóny zostáva odohrať šesť, resp. sedem kôl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Bývalý tím Premier League bude na sociálnej sieti ticho. Dôvodom je bojkot