Po titule majstra sveta si splnil ďalší sen, bude hrať za Liverpool

Anglický futbalista Alexis Mac Allister v drese Brightonu.
Anglický futbalista Alexis Mac Allister v drese Brightonu. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2023 o 13:50

Agentúra AFP píše o sume 55 miliónov libier.

LIVERPOOL. Argentínsky futbalový reprezentant Alexis Mac Allister prestúpil z Brightonu do FC Liverpool. Dvadsaťštyriročný stredopoliar úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku a podpísal s "The Reds" dlhodobý kontrakt.

Kluby Premier League nezverejnili prestupovú čiastku, britské médiá už pred pár dňami informovali o klauzule v hráčovej zmluve, ktorá stanovuje odstupné vo výške 35 miliónov libier. Agentúra AFP píše o sume 55 miliónov libier.

Mac Allister je prvou posilou Liverpoolu pred novou sezónou. "Splnil sa mi sen," vyznal sa majster sveta z Kataru pre klubový web.

"Cítim sa úžasne, je skvelé byť súčasťou tohto tímu. Chcel som byť v Liverpoole od prvého dňa prípravy, takže som rád, že sa všetko podarilo skompletizovať. Teším sa na stretnutie s novými spoluhráčmi," doplnil.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar pomohol v uplynulej sezóne Brightonu k šiestemu miestu v Premier League, čo je najvyššie umiestenie v histórii klubu. Zároveň si "Seagulls" vybojovali miestenku v Európskej lige.

VIDEO: Alexis Mac Allister po príchode do FC Liverpool

"Mám za sebou fantastickú sezónu - zisk titulu majstra sveta, úspech v drese Brightonu. Teraz je však čas začať myslieť na Liverpool.

Snažiť sa byť každý deň lepší hráč a lepší človek," dodal Mac Allister, ktorý bude na Anfielde nosiť dres s číslom desať.

Tréner LFC Jürgen Klopp sa snaží prekopať stredovú formáciu, klub v lete opustili James Milner, Naby Keita i Alex Oxlade-Chamberlain.

Liverpool sa snažil okrem Mac Allistera zlákať aj anglického reprezentačného stredopoliara Judea Bellinghama z Borussie Dortmund, toho však napokon získal Real Madrid za 103 miliónov eur.

Mac Allister prišiel do Brightonu v januári 2019 z tímu Argentinos Juniors. Za klub z juhu Anglicka odohral za tri a pol sezóny 112 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil 20 gólov a pridal deväť asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Po titule majstra sveta si splnil ďalší sen, bude hrať za Liverpool