Marseille už zdolali aj amatéri zo štvrtej ligy. Vykúpiť mužstvo príde Sampaoli

Dimitri Payet.
Dimitri Payet. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. mar 2021 o 11:30

Klub vypadol z Francúzskeho pohára.

PARÍŽ. Chaotickú sezónu zažívajú futbalisti Olympique Marseille. Mužstvo, ktoré po druhom kole Ligue 1 dokonca viedlo tabuľku, dnes stráca na čelo už 23 bodov.

Ďalší tvrdý úder inkasovali v nedeľu, keď senzačne vypadli už v šestnásťfinále Francúzskeho pohára po prehre so štvrtoligistom. 

Amatérsky tím Canet-en-Roussillon zdolal favorita 2:1.

Hráčov nešetrili 

O triumfe domácich rozhodol obranca Yohan Bai v 71. minúte.

Dočasný tréner Marseille Nasser Larguet poslal pritom do hry silnú zostavu. Nechýbali v nej Dimitri Payet či Valere Germain. Jediný gól hostí zaznamenal Arkadiusz Milik.

Marseille vyhralo iba dva z uplynulých 14 súbojov vo všetkých súťažiach. V Lige majstrov v tejto sezóne skončil v skupine posledný. V Ligue 1 sa mužstvo trápi, v tabuľke je na ôsmom mieste.

Aby toho nebolo málo, frustrovaní fanúšikovia vtrhli do tréningového komplexu a napadli hráčov, museli preto odložiť jedno ligové stretnutie.

Po odchode portugalského kouča Andreho Villasa-Boasa, ktorého klub prepustil 2. februára až doteraz viedol tím dočasný kouč. Nový kormidelník Jorge Sampaoli z Argentíny povedie mužstvo až v najbližšom súboji.

"Hanbím sa. Neexistujú slová na opísanie toho, ako sme hrali. A je to spravodlivý výsledok, na ktorý nie je ospravedlnenie. My sme profesionáli a urobili sme hrubé chyby," citovala agentúra AFP slová obrancu hostí Boubacara Kamaru pre Eurosport bezprostredne po zápase.

Domácim fandili aj usporiadatelia

Dočasný tréner bývalého európskeho šampióna Nasser Larguet neskrýval sklamanie. Skúsený 62-ročný kouč viedol mužstvo v deviatich zápasoch, pohárový duel bol vopred ohlásený ako jeho posledný.

Favorizovaní hostia sa ale zmohli len na dve strely do priestoru brány.

"Chcel som odovzdať mužstvo novému trénerovi po víťaznom zápase. Je to obrovské osobné sklamanie. My sme Olympique Marseille a podali sme výkon, akoby sme hrali proti vlastnému B-tímu.

Hráči nepochopili, že musia odovzdať viac. Po vyrovnaní som si myslel, že sa zlepšíme. Nestalo sa tak," povedal Larguet.

Zápas sa hral na štadióne v meste Perpignan. Francúzske mestečko, rozlohou podobné ako Detva či Hnúšťa, zažilo historický výsledok.

"Moji hráči hrali odvážne a sú to hrdinovia. Na štadióne nám postupne začali fandiť aj domáci usporiadatelia," radoval sa domáci tréner Farid Fouzari.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Marseille už zdolali aj amatéri zo štvrtej ligy. Vykúpiť mužstvo príde Sampaoli