Francúzska justícia preverí pridelenie olympijských hier 2016 a 2020

Za korupciu vo vnútri IAAF je zodpovedný jej bývalý prezident Lamine Diack (na snímke) a jeho syn - marketingový konzultant inštitúcie - Papa  Massata Diack. Ten je údajne zapletený do platieb šiestim členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV)
Za korupciu vo vnútri IAAF je zodpovedný jej bývalý prezident Lamine Diack (na snímke) a jeho syn - marketingový konzultant inštitúcie - Papa Massata Diack. Ten je údajne zapletený do platieb šiestim členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) (Autor: TASR/AP)
TASR|1. mar 2016 o 18:21

Vyšetrovatelia získali dôkazy pri vyšetrovaní korupčnej kauzy Medzinárodnej asociácie atletických federácií, informuje agentúra dpa.

PARÍŽ. Francúzska justícia údajne vyšetruje podozrenia z korupcie pri prideľovaní OH 2016 v Riu de Janeiro a OH 2020 v Tokiu.

"Vyšetrovatelia získali dôkazy pri vyšetrovaní korupčnej kauzy Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF)," informuje agentúra dpa.

Francúzska justícia vyšetruje aj pridelenie OH 2016 v Riu de Janeiro.

Za korupciu vo vnútri IAAF je zodpovedný jej bývalý prezident Lamine Diack a jeho syn - marketingový konzultant inštitúcie - Papa Massata Diack. Ten je údajne zapletený do platieb šiestim členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) počas voľby dejiska OH 2016.

Usvedčujú ho maily s nemenovaným katarským obchodníkom. O podujatie sa pritom uchádzala aj Dauha.

"MOV je v úzkom kontakte s francúzskymi vyšetrovateľmi," píše sa v stanovisku výboru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Francúzska justícia preverí pridelenie olympijských hier 2016 a 2020