Ako jediný tím nevyhralo skupinu. Pozrite si, ako sa Nemci stali majstrami Európy

Radosť nemeckých futbalistov tesne po skončení finálového stretnutia.
Radosť nemeckých futbalistov tesne po skončení finálového stretnutia. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|1. júl 2017 o 00:25

V kvalifikácii vyhrali všetky zápasy, na záverečnom turnaji prehrali iba raz. Práve ich prehra s Talianskom ale vyvolala kontroverzie.

BRATISLAVA. V kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy nestratili ani bod. Nemeckí futbalisti do 21 rokov získali vo svojej kvalifikačnej skupine plný počet tridsiatich bodov, keď vyhrali všetkých desať stretnutí. Dva razy zdolali Rakúsko, Fínsko, Azerbajdžan, Rusko aj Faerské ostrovy.

Nemci sa tak poľahky dostali na európsky šampionát do Poľska. Žreb im v základnej C-skupine určil za súperov hráčov Čechov, Dánov a Talianov.

Prvých dvoch vyzývateľov Nemci poľahky zdolali. Vo svojom prvom vystúpení na šampionáte pokorili Česko 2:0, vo svojom druhom zápase zdolali Dánsko 3:0. A hoci v poslednom zápase skupiny prehrávali s Talianskom 0:1, mohli ostať pokojní.

Nemeckí hráči totiž vedeli, že práve prehra o jeden gól im zaručí postup ako najlepšiemu tímu z druhých miest. Aj preto sa v záverečných minútach proti Talianom nesnažili vyrovnať, ale hrali na istotu a loptu si prihrávali na polovici ihriska. To tvrdo kritizoval Pavel Hapal, tréner Slovákov.

Napokon to bolo jediné nemecké zaváhanie či už v kvalifikácii alebo priamo na záverečnom turnaji. V semifinále totiž po remíze 2:2 zdolali v penaltovom rozstrele Anglicko a vo finále si poradili aj so Španielskom.

Majstrom Európy sa tak stal tím, ktorý ako jediný nepostúpil do semifinále z prvého miesta v skupine. Na fotografiách agentúry AP si môžete pozrieť, ako prebiehal finálový zápas Nemecka a Španielska (1:0).

Stačil im jeden gól. Pozrite si, ako sa Nemci stali majstrami Európy: fotogaléria

1.7.2017

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ako jediný tím nevyhralo skupinu. Pozrite si, ako sa Nemci stali majstrami Európy