Michalovce odvolali trénera, padlo už meno možného nástupcu

Jozef Majoroš ako tréner MFK Zemplín Michalovce.
Jozef Majoroš ako tréner MFK Zemplín Michalovce. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|12. apr 2021 o 15:38 (aktualizované 12. apr 2021 o 21:36)

Naposledy doma prehrali s Pohroním.

MICHALOVCE. Vedenie účastníka najvyššej slovenskej súťaže MFK Zemplín Michalovce sa dohodlo na ukončení spolupráce s hlavným trénerom Jozefom Majorošom a jeho asistentom Marekom Ondríkom.

Ako dôvod uviedlo nelichotivé výsledky A-mužstva v predchádzajúcich zápasoch. Meno nového trénera zverejní vedenie klubu čoskoro.

Michalovce prehrali v sobotnom domácom stretnutí 4. kola nadstavbovej skupiny o záchranu vo Fortuna lige s FK Pohronie 1:2. V tabuľke figurujú na predposlednej priečke, iba o dva body pred FK Senica.

"Aj taký je futbalový život. Na jednej strane prináša radosť v podobe gólov, víťazstiev a trofejí, a na druhej v podobe prehier a nepopulárnych zmien. Mrzí nás to o to viac, že sme si na seba zvykli športovo aj ľudsky.

Ďakujeme obom trénerom za ich prácu, ktorú odviedli pre MFK Zemplín Michalovce za posledný rok a pol. Jožkovi a Marekovi prajeme veľa zdravia, a tiež aby neostali dlho bez práce," uviedol Zemplín v tlačovej správe.

Člen predstavenstva klubu Ján Sabol pre RTVS povedal, že spokojnosť nebola nielen s výsledkami, ale aj predvedenou hrou.

Momentálne je hlavným cieľom Michaloviec záchrana vo Fortuna lige. 

"Kvalita jednotlivých hráčov a celého mužstva nie je horšia ako iných tímov. Rozhodujúci môže byť práve impulz, ktorý zmena trénera prináša," povedal Sabol.

Podľa informácii RTVS by sa staronovým trénerom Michaloviec mohol stať Anton Šoltis, pokiaľ dôjde k vzájomnej dohode. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Michalovce odvolali trénera, padlo už meno možného nástupcu