Slovan zostáva v lige stále bez prehry, zvíťazil aj v šlágri v Žiline

Kornel Saláta (vľavo) pôsobil v Slovane aj v DAC. Momentálne hrá druhú ligu v Komárne.
Kornel Saláta (vľavo) pôsobil v Slovane aj v DAC. Momentálne hrá druhú ligu v Komárne. (Autor: SITA)
Sportnet|1. sep 2018 o 19:18

Jediný gól zápasu strelil Kornel Saláta.

ŽILINA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili 1:0 nad MŠK Žilina v sobotňajšom stretnutí siedmeho kola Fortuna ligy.

Jediný gól padol po štandardnej situácii v 69. minúte, keď hlavičkou namieril presne Kornel Saláta.

Bratislavčania zostávajú v tabuľke bez prehry prví so ziskom 17 bodov. Žilina nezískala ani bod tretíkrát v sezóne.

S desiatimi bodmi jej patrí štvrtá priečka.

Fortuna liga: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava: fotogaléria

1.9.2018

Dunajská Streda stále neprehrala

Futbalisti Dunajskej Stredy si hladko poradili s nováčikom súťaže zo Serede 5:0.

Hráčov zo Žitného ostrova dostal do vedenia dvoma gólmi v úvodnej polhodine Kristopher Vida a ešte do prestávky si dal vlastný gól Bankole Adekuoroye.

V druhom polčase pridali ďalšie dva zásahy Zsolt Kalmár a striedajúci Maksym Tretiakov. DAC tak v súťaži stále neprehral a s 15 bodmi je druhý.

Sereď nebodovala v treťom zápase po sebe a patrí jej siedma pozícia.

Ružomberok dal štyri góly

Poľahky triumfovali aj Ružomberčania, ktorí zdolali Senicu 4:0.

Liptáci viedli 2:0 už po šiestich minútach, keď sa presadili macedónsky legionár Tihomir Kostadinov a český krídelník Erik Daniel. Po zmene strán pridal tretí gól domácich v 60. minúte Peter Gál-Andrezly.

V 86. minúte MFK kopal pokutový kop, ktorý premenil Ismar Tandir z Bosny a Hercegoviny a pripísal si piaty gól v sezóne. Ružomberčania získali tri body po trojzápasovej sérii bez víťazstva.

Po siedmich stretnutiach majú na konte dvanásť bodov a v tabuľke im patrí tretia pozícia za Slovanom Bratislava (17) a Dunajskou Stredou (15).

Senica je so šiestimi bodmi predposledná.

Vestenický strelil hetrik

Útočník Tomáš Vestenický sa zaskvel troma gólmi pri sobotňajšom domácom víťazstve Nitry nad Zlatými Moravcami 4:1

Na jeho prvý zásah dokázal ešte odpovedať do prestávky Christopher Udeh. Tesne po zmene strán sa po štandardnej situácii presadil obranca Richard Križan.

Záver opäť patril bývalému hráčovi AS Rím, ktorý pridal ďalšie dva góly a svojmu tímu zabezpečil prvý trojbodový zápis v ročníku.

Michalovce prvýkrát zvíťazili

Futbalisti Michaloviec dosiahli prvé víťazstvo v sezóne, keď na vlastnom trávniku porazili Podbrezovú 2:0.

Zemplínčania sa dostali do vedenia už v 4. minúte po zásahu Petra Kolesára, poistku pridali v 74. minúte zásluhou Martina Regáliho.

Michalovce sú napriek prvému trojbodovému zisku na chvoste 12-členného ligového pelotónu, na konte majú štyri body.

Podbrezovej s 10 bodmi patrí piata priečka.

Peter Kolesár (vpravo) z Michaloviec strieľa gól do siete Podbrezovej.
Peter Kolesár (vpravo) z Michaloviec strieľa gól do siete Podbrezovej. (Autor: TASR)

FORTUNA LIGA 2018/2019 - 7. kolo:

Žilina - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 69. Saláta

ŽK: 41. Škvarka - 45. V. Savičevič, 88. Nono, 90.+ Dražič, rozhodoval: Ziemba - Peter Kováč, Bobko, 3364 divákov

Žilina: Volešák - Anang, Kaša, Šušnjar, B. Sluka - Škvarka (85. Bičakčjan), Fazlagič, Holúbek (71. Gerebenits) - M. Tomič (80. Balaj), Boženík, Káčer

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono (88. Laczkó) - V. Savičevič (76. M. Ljubičič), De Kamps, Moha (90.+ Hološko) - Šporar, Dražič

Hlasy trénerov:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Videli sme celkom dobrý zápas. Náš výkon v prvom polčase spĺňal dobré kritériá, nepúšťali sme Slovan do veľkých šancí. Boli sme aktívni a silnejší na lopte. Škoda, že sme vo finálnej fáze nedotiahli niektoré sľubné šance.

V úvode druhého polčasu sme robili nevynútené chyby, pustili sme Slovan na 20 minút do tlaku, čo vyústilo do gólu. Pridali sme, zatlačili sme súpera do defenzívy, vytvorili sme si šance, ale nepremenili sme ich. Mladí chalani ukázali, že majú potenciál. Každá prehra bolí, ale verím, že bude osožná na to, aby sme v budúcnosti boli úspešní."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Veľmi zaujímavý zápas z oboch strán, mal slušné tempo. Hneď v úvode sme sa dostali do šance. Vstup bol z našej strany dobrý a taký, ako sme si ho predstavovali. Súper postupne prevzal hru, vytvoril si nejaké pološance, my sme mali tiež možnosti na skórovanie. V polčase sme nabádali hráčov, aby sa neuspokojili iba s remízou. Som rád, že chlapci našli mentálnu silu, aby zápas vyhrali.

Teší ma, že sme sa presadili zo štandardky. Sme radi, že sme proti výbornému súperovi zvíťazili a pred reprezentačnou pauzou bude viac pokoja na prípravu do ďalších zápasov. Na našej hre je vždy čo zlepšovať, ale tri body, ktoré sme chceli, sú naše."

Dunajská Streda - Sereď 5:0 (3:0)

Góly: 13. a 23. K. Vida, 42. Adekuoroye (vlastný), 58. Kalmár, 87. Tretiakov

ŽK: 50. P. Penksa, 76. Djiby Ba, 79. Ľ. Michalík (všetci Sereď), rozhodovali: Ochotnický - Tomčík, Hrmo, 6813 divákov

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, T. Huk, E. Davis - Kalmár, M. Vida - Herc, Pačinda (84. Tretiakov), K. Vida - Bayo (84. Divkovič)

Sereď: P. Penksa - Menich, Djiby Ba, Ľ. Michalík, T. Hučko - Adekuoroye - Ľ. Ulrich (84. N. Subotič), Ventúra, Pankaričan (46. Mečiar), Gatarič (61. Richnák) - Morong

Hlasy trénerov:

Peter Hyballa, tréner DAC: "Som pyšný na svojich hráčov. V posledných zápasoch sme boli lepší, ale nedokázali sme zvíťaziť. V prvom polčase to bol z našej strany dobrý výkon. Urobili sme jednu zmenu, Kalmár sa posunul na podhrotového hráča. Hráči boli dnes ako tigre, išli po odrazených loptách. V druhom polčase to už bolo vodné pólo, dali sme ešte dva góly.

Michal Gašparík, tréner Serede: "Po takomto výkone sa hovorí ťažko, bol to jednoznačný zápas. Domáci nás predstihli vo všetkých činnostiach. Som sklamaný, že na takom peknom štadióne a v peknej kulise niektorí hráči neodovzdali ani 50-percent z toho, čo vedia. Nikdy v živote som neprehral o päť gólov, v Seredi sa to stalo už dvakrát."

Michalovce - Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 4. Kolesár, 74. Regáli

ŽK: 44. Kavka, 62. Kolesár - 65. Podstavek, rozhodovali: Chmura - Vorel, Štrbo, 1423 divákov

Michalovce: Kira - Rota, Kavka, J. Carrillo, Vojtko - Turík - Vaščák (61. C. Diarra), I. Žofčák, Harutjunjan (46. Regáli), Kolesár - Kurminowski (83. Sulley)

Podbrezová: M. Kuciak - D. Magda, Podstavek, M. Bartoš, Matúš Turňa - M. Baran (64. Njire) - Blahút, D. Leško, Breznaník - Wiezik, Matúš Mikuš (68. Viazanko)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Konečne sa nám podarilo streliť góly a som za to veľmi rád. Možností sme mali dostatok, mohli sme toho premeniť aj viac, ale som rád aj za dva góly. Pred druhým polčasom sme hráčov upozorňovali, aby nerobili veľa faulov. Ja osobne som stŕpol pri šanci hosťujúceho Wiezika, no dobre to dopadlo. Bol to ťažký zápas aj pre psychiku a som o to radšej, že sme ho zvládli."

Marek Fabuľa, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Videli sme veľmi dobrý futbal. Oba tímy ukázali, že vedia hrať a že liga je vyrovnaná. Rozhodujú v nej detaily a dnes v nich boli lepší domáci hráči. Využili náš lajdácky vstup do zápasu, a to rozhodlo. Až po štvrťhodine hry sme sa zbavili akéhosi herného kŕču. Paradoxne sme odohrali asi najlepší zápas vonku, ale bez bodového zisku. Domáci boli efektívni, ďalšie šance nevyužili. Myslím si, že vyhrali zaslúžene a blahoželám im. Za naše mužstvo som rád, že išlo na dno svojich síl a potvrdilo, že má svoju silu."

Ružomberok - Senica 4:0 (2:0)

Góly: 1. T. Kostadinov, 6. E. Daniel, 60. Gál-Andrezly, 86. Tandir (z pok. kopu)

ŽK: 89. Jonec - 86. Otrísal, rozhodovali: Kráľovič - Hrčka, Borsányi, 1431 divákov

Ružomberok: Macík - Jonec, Ján Maslo, Twardzik, Urdinov - E. Daniel (80. Kunca), D. Takáč, T. Kostadinov (61. Čurma), Gál-Andrezly - Mustedanagič (79. R. Kružliak) - Tandir

Senica: Taborda - J. Herrera (46. Ségbé Azankpo), Otrísal, R. Dias, J. Kotula - Deretti, Asmah, Nirennold (75. Krč), Tešija - Petshi, Castaňeda

Hlasy trénerov:

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme vstúpili výborne, dali sme dva góly, ale potom mužstvo išlo do veľkého priemeru. Čo sa týka výkonu, nie som so zápasom spokojný, len s tým, že sme doma dali štyri góly. Musíme hrať podstatne lepšie, takýto tímový výkon i individuálne výkony by nás určite k ďalším víťazstvám nepriviedli."

Frederico Ricardo, tréner Senice: "Keď dostanete dva góly v priebehu piatich minút, potom sa hrá už ťažko. V druhom polčase sme mali obrovskú šancu, keď náš útočník išiel sám na brankára. Potom súper zvýšil na 3:0 a bolo po zápase. Gratulujem súperovi i svojim hráčom, ktorí nechali na ihrisku všetko, no musíme sa ďalej zlepšovať."

Nitra - Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (1:1)

Góly: 21., 82. a 85. T. Vestenický, 48. R. Križan - 33. Udeh

ŽK: 29. Udeh, 42. Duga (obaja Zlaté Moravce), rozhodovali: Hrčka - Bednár, Jekkel

Nitra: Hroššo - Chobot, R. Križan, Pavol Farkaš, J. Chovanec - Charizopulos (83. Čeredničenko), A. Fábry, T. Kóňa, Šimončič - T. Vestenický (87. Macho) - Abdulrahman Taiwo (90. A. Fábry)

Zlaté Moravce-Vráble: Krnáč - Čögley, Banovič, Dimitrijevič (64. Casado), Chren - Orávik, Ďubek (74. Ľ. Urgela), Duga (46. Karlík), Brašeň, Ewerton Paixao da Silva - Udeh

Hlasy trénerov:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Pred zápasom sme neboli v panike, v klube sme boli všetci rozvážni. Vytvorili sme pekný futbalový sviatok a k dobrej hre sme pridali aj slušný výsledok. Tešíme sa z prvého víťazstva. Ďakujem hosťom za korektné vystupovanie a férový zápas."

Juraj Jarábek, tréner Zl. Moraviec: "Do Nitry sme sa tešili a domácim gratulujem k peknému futbalovému stánku. Trochu som sklamaný z návštevy aj nášho výkonu. Nitra bola od prvej do poslednej minúty určite lepším mužstvom. Hlavne naša stredová formácia bola slabá, nevyšli nám ani striedania."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan zostáva v lige stále bez prehry, zvíťazil aj v šlágri v Žiline