Z Kolumbie cez kemp v Budapešti do šiestej ligy a na skúšku do druhej

Útočník šiestoligových Šiah Toress hral 1. decembra v žlto-modrých farbách druholigového FK Pohronie prípravný zápas proti prvoligovej Podbrezovej.
Útočník šiestoligových Šiah Toress hral 1. decembra v žlto-modrých farbách druholigového FK Pohronie prípravný zápas proti prvoligovej Podbrezovej. (Autor: FK Pohronie)
Marián Dragúň|6. dec 2022 o 08:00

Polovičný majster stratil v početnej výhode trojgólový náskok.

ŠAHY. Po vlaňajšej predposlednej priečke v štvrtej lige Juhovýchod sa futbalisti Slovana Šahy prihlásili - dobrovoľne - až do šiestej ligy Východ ZsFZ, kde od začiatku tvrdili muziku a v jeseni figurovali na najvyšších priečkach.

Po slabučkom predchádzajúcom ročníku sa v lete skonsolidovali a hoci nešli do súťaže s veľkými očami, dnes sú jesenným lídrom s jednobodovým náskokom pred druhými Tvrdošovcami a trojbodovým pred tretím Veľkým Kýrom.

Na najvyšší stupienok sa vyhupli v poslednom jesennom kole, keď preskočili iného exštvrtoligistu Tvrdošovce, ktorého privítajú v odvete na vlastnom trávniku.

V jednom z najstarších klubov na Slovensku sú dodnes hrdí na svojho najznámejšieho futbalového rodáka Ferdinanda Daučíka, ktorý sa zapísal do histórie svetového futbalu ako uznávaný tréner slávneho FC Barcelona.

V sedemtisícovom mestečku na južnej hranici mohli hrať v tejto sezóne lákavejšiu piatu ligu Juhovýchod, prečo sa však bielo-modrí nakoniec prihlásili o súťaž nižšie Sportnetu vysvetlil hrajúci tréner a predseda FK Slovan Šahy Jozef Urblík

Je bývalý útočník vtedy prvoligového Bardejova, Rimavskej Soboty či 1. FC Košice, ktorý je v 52 rokoch so šiestimi gólmi tretím najlepším strelcom mužstva.

Inak, tým najproduktívnejším zo Šahanov a zároveň najlepším kanonierom celej súťaže je so 14 gólmi polovičný Vietnamec Peter Tran Ahn, kým letná posila z Kolumbie Sevastian Romana Torres má na konte 11 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Z Kolumbie cez kemp v Budapešti do šiestej ligy a na skúšku do druhej