Fitnes trénerka: Cvičiť chvíľu nemá efekt. Dôležitejšia je často strava

Fitneska Miroslava Stašová.
Fitneska Miroslava Stašová. (Autor: archív M.S.)
Daniel Dedina|29. nov 2021 o 23:39

V minulosti schudla vyše dvadsať kíl.

Je úradujúca víťazka Svetového pohára i vicemajsterka Európy v naturálnej kulturistike a fitnes federácie ICN.

Prednedávnom vyhrala prestížnu súťaž v Taliansku, od budúceho roka by mala prejsť k profesionálkam. Zároveň pôsobí ako fitnes trénerka.

„Ľudia sú schopní prísť na tréning päť-šesť krát v týždni a robiť aj niečo navyše. Často to však u nich padá na strave,“ hovorí v rozhovore pre Sportnet Prešovčanka MIROSLAVA STAŠOVÁ (35).

Rodáčka z východu Slovenska zbiera úspechy aj v zahraničí.
Rodáčka z východu Slovenska zbiera úspechy aj v zahraničí. (Autor: archív M.S.)

Začínali ste s chôdzou. Ako ste sa dostali k fitnes?

Ešte ako 27-ročná som štartovala na Európskom pohári v chôdzi v Dudinciach. Dlhodobo mám však problém s platničkou. Mám ju vysunutú o tri milimetre, čo mi pri pohybe spôsobovalo tlak. S chôdzou som preto musela skončiť.

Mala som chvíľu prestávku, ale nedalo mi to a začala som cvičiť. Kým iné dievčatá začínajú s fitnes ako tínedžerky, ja som mala 31 rokov.

Ako ste obstáli v prvej súťaži? 

To, že začnem súťažiť, som si povedala zhruba po roku. Oslovila som Milana Poláka z Prešova, ktorý stojí za nejedným kulturistickým menom na Slovensku. Prvýkrát som súťažila v rámci federácie IFBB, skončila som tuším šiesta, ale netrafila som kategóriu.

Po ďalšom polroku som prešla do federácie ICN, kde boli mojimi prvými pretekmi majstrovstvá Slovenska. Obsadila som tretie miesto. Pritom v začiatkoch mi povedali, že zo mňa nikdy nič nebude.

Kto vám to vravel?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Fitnes trénerka: Cvičiť chvíľu nemá efekt. Dôležitejšia je často strava