Fish zdolal Ferrera, bude americkou jednotkou

Mardy Fish
Mardy Fish (Autor: SITA/AP)
SITA|31. mar 2011 o 08:55

"Nikdy som si nepomyslel, že budem niekedy na takomto poste," vyhlásil chlapík, ktorý z postu najlepšieho tenistu USA odsunul skúseného Roddicka.

KEY BISCAYNE. Mardy Fish sa na začiatku budúceho týždňa stane najvyššie postaveným americkým tenistom vo svetovom rebríčku ATP.

Rozhodol o tom v stredajšom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Sony Ericsson Open v Key Biscayne v Miami na Floride, v ktorom zdolal z pozície 14. nasadeného hráča šestku podujatia, Španiela Davida Ferrera, v dvoch setoch 7:5, 6:2. Dvadsaťdeväťročný Fish bude na budúci týždeň figurovať prinajhoršom na 11. priečke, zatiaľ čo jeho krajan a doterajší najlepší Američan Andy Roddick klesne z 8. na 14. pozíciu.

"Nikdy som si nepomyslel, že budem niekedy na takomto poste. Andy sa môže pochváliť skvelou kariérou, ktorá možno až šesťkrát prevyšuje tú moju. On bude vždy najlepším americkým tenistom mojej generácie," zložil Mardy Fish poklonu svojmu veľkému kamarátovi Roddickovi, ktorý v Miami neuspel hneď vo svojom úvodnom vystúpení, keď v 2. kole prehral 4:6, 6:7 (4) s Uruguajčanom Pablom Cuevasom. Bývalý líder renkingu Roddick bol nižšie ako na 14. pozícii vo svetovom renkingu naposledy v sezóne 2002.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Fish zdolal Ferrera, bude americkou jednotkou