Finále MS 2014 bude na legendárnej Maracane

TASR|20. okt 2011 o 18:56

Finálový zápas futbalových majstrovstiev sveta v roku 2014 v Brazílii sa uskutoční v Rio de Janeiro na legendárnej Maracane. Informovala o tom vo štvrtok Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

BRATISLAVA.

Otvárací zápas bude hostiť Sao Paulo, resp. 65-tisícový štadión Itaquera a predstaví sa v ňom domáci výber päťnásobných majstrov sveta. Semifinálové zápasy sa budú hrať v Belo Horizonte a v Sao Paulo, hlavné mesto Brasilia sa môže tešiť na zápas o konečné 3. miesto.

Finálový turnaj MS sa začne 12. júna 2014, zápas o zlaté medaily sa odohrá 13. júla. Každé z dvanástich miest bude hostiť najmenej štyri zápasy, pričom na Maracane sa odohrá sedem duelov. Plán stretnutí predstavili predseda organizačného výboru Ricardo Teixeira a zástupcovia FIFA.

Medzinárodná federácia zmenila čas výkopu duelov. Namiesto troch budú v Brazílii štyri rozličné časy, v trojhodinových intervaloch od jednej hodiny poobede do 22.00. Tímy však budú rovnako ako v Juhoafrickej republike cestovať po celej krajine. "Najlepšie tímy, nasadené tímy, budú hrať vo všetkých hostiteľských mestách," uviedol generálny sekretár FIFA Jerome Valcke.

Informovala agentúra Reuters.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 4. odsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Finále MS 2014 bude na legendárnej Maracane