Ferenc: Sezóna bola psychicky náročná

Záložník Marián Ferenc.
Záložník Marián Ferenc. (Autor: archív M. F.)
Peter Podolinský|30. jún 2016 o 00:00

Marián Ferenc svojimi výkonmi potvrdzoval svoje miesto v základe druholigového FK Poprad.

POPRAD/GEMERSKÁ POLOMA. Odchovanec rožňavského futbalu Marián Ferenc patrí k oporám FK Poprad. V uplynulej sezóne 24-ročný záložník strávil na ihrisku množstvo minút, dal päť gólov. Porozprávali sme sa o tom, aký bol pre neho uplynulý ročník II. ligy.

V Poprade ste patrili k hráčom, ktorí boli na ihrisku najviac minút. Sezóna tak musela byť pre vás nielen fyzicky náročná. Ako sa na ňu pozeráte s odstupom pár dní.

„Na takúto porciu zápasov som si už asi zvykol, nakoľko túto súťaž hrám už dlhšie. Keďže ma obchádzali vážnejšie zranenia, tak sa tie minúty nazberali a pomáhal som mužstvu ako som vedel. Sezóna bola psychicky náročná, kvôli nenaplneniu hlavného cieľa, postupu do hornej šestky. Celú jar sme síce nenašli premožiteľa, no aj napriek tomu sezónu v klube hodnotíme ako neúspešnú.“

Poprad sa v II. liga nakoniec ocitol v skupine o záchranu. Nemrzelo trocha, že ste sa nedostali do hornej skupiny?

„To, že sme sa nedostali do prvej šestky malo rôzne príčiny. Jeseň sme končili na piatom mieste s päťbodovým náskokom pred siedmou nepostupovou priečkou. No do prvého jarného kola sme už nastúpili zo siedmeho s mankom jedného bodu na postup. Vedenie súťaže dopustilo, že druhá najvyššia súťaž sa hráva po dedinách, kde na to nemajú materiálne, finančne, kvalitou kádra a potom je regulárnosť súťaže taká, aká bola tento rok. Je to ale vec, s ktorou my hráči nenarobíme nič, no nás veci okolo Dolného Kubína tento rok stáli postup.“

V minulosti ste sa sťažovali, že vám nepadajú góly. V tejto sezóne ste ich dali päť. Je to veľa či málo?. Ako hodnotíte sezónu po tejto stránke?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ferenc: Sezóna bola psychicky náročná