Fenerbahce mal proti Ankaragücü 3 penalty, Šesták si taký zápas nepamätá

SITA|16. máj 2011 o 11:19

Ak Fenerbahce zvíťazí nad Sivassporom, stane sa majstrami tureckej ligy. Miroslav Stoch tak získa po triumfe s holandským Twente Enschede aj titul z tureckej Süper Lig.

ISTANBUL. Na nedeľňajší duel slovenského futbalového reprezentanta v službách tureckého Fenerbahce Miroslava Stocha proti MKE Ankaragücü (6:0) sa prišlo pozrieť 150 fanúšikov z vlasti. V predmetnom meraní síl uspelo istanbulské mužstvo vysoko 6:0, keď už v 28. min dostal červenú kartu slovenský gólman Štefan Senecký a päť gólov strelil brazílsky stredopoliar Alex.

"Bolo to pre mňa veľmi milé prekvapenie, toľko Slovákov pokope som ešte v Istanbule nevidel. Dali sme si obed, posedeli sme, porozprávali sme sa, pofotili sme sa a rozišli sme sa s tým, že sa uvidíme na zápase," uviedol Stoch pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

"Ešte pred zápasom nám hovorili, že bolo viac ako dvestotisíc žiadostí o lístok, a to sa na štadión zmestí 'len' okolo 50-tisíc," povedal Stoch o enormnom záujme fanúšikov.

Atmosféra bola neskutočná

Dvadsaťjedenročný slovenský reprezentant pre svoju internetovú stránku zhodnotil duel s tímom, v drese ktorého zasiahli do hry jeho krajania Štefan Senecký, Róbert Vittek a Stanislav Šesták: "Vyhrali sme úplne zaslúžene. Hoci prvé tri góly padli z pokutových kopov, všetko bolo po jasných zákrokoch na nás, takže nikto nemôže nič povedať."

"Atmosféra na štadióne bola neskutočná, asi najlepšia v tejto sezóne. Som rád, že týmto posledným zápasom doma sme sa našim priaznivcom odvďačili za skvelú podporu počas celého roka," dodal Miňo, ktorý opäť nechýbal v základnej zostave trénera Aykuta Kocamana a na ihrisku pobudol 67 minút.

Víťazstvo od titulu

Miroslav Stoch pred vystúpením v poslednom 34. kole na pôde Sivassporu tvrdí, že pôjde o zápas roka. "Teraz nám zostáva už 'len' spraviť posledný krok, ktorý, ako sa hovorí, býva najťažší, no my všetci veríme, že to zvládneme a získame vytúžený titul," dodal Stoch, ktorý sa vlani radoval z titulu v holandskej lige s Twente Enschede.

Fenerbahce je jedno kolo pred koncom sezóny 2010/2011 lídrom tabuľky, keď má rovnako ako Trabzonspor 79 bodov. Ak zverenci trénera Aykuta Kocamana zvíťazia, stanú sa majstrami tureckej Süper Lig bez ohľadu na výsledok momentálne taktiež 79-bodového Trabzonsporu.

Šesták: Taký zápas som nezažil

Tri pokutové kopy, červená karta, vlastný gól. "Taký zápas som počas celej svojej kariéry ešte nezažil," povedal pre agentúru SITA po prehre 0:6 na ihrisku Fenerbahce Istanbul v stretnutí predposledného 33. kola tureckej Süper Lig 2010/2011 útočník MKE Ankaragücü Stanislav Šesták.

"Ťažko sa mi o tomto stretnutí rozpráva. Nepoviem, ak by nás prevalcovali a boli jednoznačne lepší, potom by som bol ticho. Ale takýmto spôsobom. Prvá penalta nebola, červenú nemal dávať. Do prvého gólu nemali domáci žiadnu šancu ani strelu na bránku. Jeden bývalý reprezentačný tréner, ktorý bol na tribúne, po zápase povedal, že prakticky prvú gólovú príležitosť si Fenerbahce vypracovalo v 90. min, keď strelilo šiesty gól. Je to paradox," uviedol bývalý hráč Prešova, bratislavského Slovana a Žiliny.

"Nám nikto nič nevyčítal, hoci to bola krutá prehra pre hráčov aj fanúšikov. Verím, že pokazený dojem napravíme v poslednom zápase tohto ligového ročníka a doma vyhráme nad Antalyasporom. Nehráme o pohárové miestenky ani o záchranu, prakticky je jedno, ktoré miesto v strede tabuľky získame. Chceme však uspieť kvôli našim fanúšikom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fenerbahce mal proti Ankaragücü 3 penalty, Šesták si taký zápas nepamätá