FC Košice zlomili odpor súpera v záverečnej polhodine

(Autor: ilustračné - FB/FC Košice - oficiálna stránka)
Daniel Dedina|9. sep 2018 o 00:00

Svidník ako prvý hosťujúci tím skóroval v Čermeli.

KOŠICE. Košičania sa v stretnutí 8. kola III. ligy Východ ujali vedenia v 22. min., keď Dobias bezpečne premenil penaltu, nariadenú po súboji Jačiska s Kisom.

Do kabín ale napokon šli mužstvá za nerozhodného stavu.

Tri minúty pred prestávkou totiž hostia zabojovali v strede poľa, prečíslili roztvorenú domácu obranu a Košč sa pri zakončení rýchleho brejku nepomýlil.

Po zmene strán to spočiatku vyzeralo, že domáci sa na plný bodový zisk poriadne natrápia.

V 66. min. sa predsa len presadili, keď sa vnútri šestnástky s loptou zvrtol Vilčko a skóroval.

Štvrťhodinu pred koncom definitívne o osude zápasu rozhodol tretí košický gól.

Po peknej individuálnej akcii najlepšieho hráča druhého polčasu Gálla doklepol loptu do siete Bavoľár.

Zavrel oči a rozhodol

„Otočil som sa, zavrel oči a vystrelil. Chvalabohu to tam padlo, lebo prvý polčas sme nehrali príliš dobre, chýbal pohyb a nasadenie. Tréner zvolil cez polčas trocha tvrdšie slová a po prestávke to už bolo lepšie,“ vravel autor víťazného gólu a netradičný strelec Peter Vilčko.

Ľavému bekovi evidentne chutila hra smerom dopredu, okrem presného zásahu mal niekoľko dobrých centrov a jeho exportná delovka sa medzi tri žrde nevošla.

„Nemáme striktne dané, že hrám obrancu. Snažíme sa o ofenzívny futbal, so záložníkom si meníme miesta, raz útočí jeden, raz druhý. Takisto to platí na druhej strane,“ doplnil skúsený 35-ročný futbalista.

Popasovali sa s absenciou kanonierov

„Svidník ukázal, že je konsolidované mužstvo, ktoré neradno podceniť. Najmä v prvom polčase boli jeho hráči nebezpeční smerom dopredu a po našej hrubej chybe v strede dokázali vyrovnať,“ glosoval priebeh stretnutia tréner FC Košice Miroslav Sovič.

Priznal, že absenciu zraneného tria Bandžuch, Višnevskij, Trebuňák, ktorí sa ocitli len na tribúne, bolo cítiť.

„Určite áno, sú to hráči, ktorí by inak hrali v základnej zostave. Som ale rád, že chlapci, ktorí nastúpili, sa s tým popasovali a po druhom góle dokázali zo seba striasť nervozitu.“

Polovica jesennej časti je minulosťou, čo ukázala košickému kormidelníkovi?

„Som rád, že sme na prvom mieste a máme situáciu vo vlastných rukách. Žiaden zápas nie je jednoduchý, ale keď chceme postúpiť, hráči sa musia naučiť hrať pod tlakom,“ vyhlásil Sovič.

Horochonič: Košice tu nemajú čo robiť

Svidnícky tréner Ľubomír Horochonič počas celej deväťdesiatminútovky žil zápasom vo vyhradenej zóne.

„Myslím si, že sme nezanechali zlý dojem a potrápili domácich. S tým sme do Košíc šli, súper ale ukázal svoju kvalitu a zaslúžene zvíťazil,“ priznal Horochonič.

Jeho zverenci ako prví v tejto sezóne prekonali v Čermeli košického gólmana Gejzu Pulena, ktorého nepriestrelnosť trvala 402 minút.

Predtým si čisté konto udržal proti Giraltovciam, Spišskej Novej Vsi, Mária Hute aj Snine.

Svidník pred týmto duelom čelil Vranovu, v krátkom slede tak na vlastnej koži okúsil silu dvoch hlavných ašpirantov na víťazstvo v tretej lige.

„Ani Vranov nemá zlé mužstvo, prehrali sme s ním 1:2, ale ešte v 88. minúte sme vyhrávali. Podľa mňa sa na Košice, ktoré v tejto súťaži nemajú čo robiť, nechytá. O to viac som hrdý na to, ako sme im vzdorovali,“ vzdal Horochonič na záver poklonu svojmu tímu i sobotňajšiemu súperovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»FC Košice zlomili odpor súpera v záverečnej polhodine