Hráčom vyčítal, že si vetrajú trenky. Weiss pôjde do rizika

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. a útočník Ezekiel Henty.
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. a útočník Ezekiel Henty. (Autor: TASR)
Pavol Spál|8. dec 2021 o 18:00

Slovan hrá v Kodani. Podarí sa Weissovi zázrak?

BRATISLAVA. V poslednom období Vladimír Weiss nešetril svojich hráčov. Bol priamy. Viackrát. 

„Ja nebudem prosiť hráčov, ktorí si sem prišli vetrať trenky,“ vravel tréner Slovana na tlačovej konferencii po poslednom ligovom zápase.

Ešte predtým najlepšiemu strelcovi Ezekielovi Hentymu vyčítal nadmernú hmotnosť a pokles formy. Ďalším odkázal, že do Slovanu nepatria. 

Na domácej scéne pritom Slovan ťahá sériu deviatich víťazných zápasov, ligu vedie s náskokom ôsmich bodov.

Weiss však spokojný nebol. Viackrát zdôraznil, že futbalisti Slovana majú neporovnateľne lepšie podmienky ako ich slovenskí súperi a tak očakáva viac. Oveľa viac.

Jeden zázrak mu so Slovanom vyšiel

„Mám zmluvu do leta a buď sa bude robiť tak, ako treba, ako ja chcem robiť pre Slovan, alebo sa rozídeme,“ pohrozil a naznačoval Weiss. A možno trošku aj posilnil špekulácie, že by sa opäť mohol stať trénerom slovenskej reprezentácie. Možno zvažuje ponuku.

Viackrát však vyhlásil, že má so Slovanom veľké plány. Aj Ivan Kmotrík mladší ešte v máji tvrdil, že sa dohodli na päťročnej spolupráci.

Dominovať v slovenskej lige je pre Slovan povinnosť, Weiss túži preraziť v európskych pohároch. 

V minulosti sa mu podarilo viacero výsledkov, ktoré môžeme nazvať futbalovými zázrakmi. Jeden z nich mu vyšiel aj so Slovanom. 

Trénerom Bratislavčanov sa stal prvýkrát v lete 2011, keď vymenil Karla Jarolíma. A prvý úspech prišiel okamžite.

Medzimeno zázrak, tvrdil Lačný

Koncom augusta pod jeho vedením Slovan vyradil slávny AS Rím. Krátko po odvetnom zápase Weiss kľačal na kolenách a bozkával taliansku zem.

(Autor: SofaScore)

Vzápätí lietal vo vzduchu nad hlavami hráčov. V prvom zápase Slovan doma vyhral 1:0 – gólom Martina Dobrotku a v odvete senzačne remizoval v Ríme 1:1. Jediný gól dal Peter Štepanovský .

„Tréner Weiss má medzimeno zázrak, ale nie náhodou,“ velebil ho už bývalý hráč Slovana Miloš Lačný.

Späť do prítomnosti. 

Futbalistov Slovana čaká vo štvrtok (o 21.00 vysiela RTVS na Dvojke) posledný zápas skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy na pôde FC Kodaň.

Slovenský majster musí veriť, že sa stane, čosi nepredvídané. Veľkú rolu zohrá aj to, ako sa skončí druhý zápas v skupine. 

Zázraky sa dejú, verí Weiss

PAOK Solún vyzve doma v rovnakom čase outsidera z Lincolnu, ktorý všetko prehral a má skóre 2:15. 

Slovan i PAOK majú pred posledným kolom zhodne po osem bodov. Slovenský zástupca je druhý, lebo má zatiaľ lepšie skóre, 8:5. Solún 6:4.

Je však veľmi reálne, že Slovanu nebude stačiť na dánskej pôde ani tesné víťazstvo. Je totiž pravdepodobné, že PAOK zdolá doma Lincoln o tri góly. 

 „Ešte nie je koniec. Zázraky sa dejú a my sa o jeden v Kodani pokúsime," verí Weiss.

Dánsky zástupca si už kolo pred koncom zabezpečil postup do osemfinále ako víťaz skupiny.

Mužstvá z druhých priečok (Slovan alebo PAOK) si o postup do osemfinále vyraďovacej fázy zahrajú proti tímom, ktoré skončia na treťom mieste v skupinách Európskej ligy.

Budú hrať na riziko

„Pôjdeme hrať na riziko a na víťazstvo a budeme hrať uvoľnenejšie. Môžeme len získať. My sa na zápas tešíme, bude plný štadión,“ pokračoval Weiss. 

Na zápasoch v Dánsku môžu byť aj fanúšikovia. Na tribúnach v Kodani tak vo štvrtok budú aj slovanisti, do sektoru hostí sa predalo vyše 150 vstupeniek.

„Počul som, že v Dánsku môže byť štadión zaplnený. Veľmi sa teším na atmosféru, po dlhej dobe budeme hrať pred ľuďmi. Verím, že príde čo najviac fanúšikov, a že budeme počuť aj tých našich," vyhlásil v rozhovore pre klubový web Slovana obranca Jurij Medveděv.

Zápas v Kodani rozhoduje maďarský rozhodca István Vad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Hráčom vyčítal, že si vetrajú trenky. Weiss pôjde do rizika