El Clásico: Real Madrid vyhral na ihrisku FC Barcelona (La Liga)

FC Barcelona - Real Madrid, El Clásico. ONLINE prenos z 10. kola La Liga 2021/2022.
FC Barcelona - Real Madrid, El Clásico. ONLINE prenos z 10. kola La Liga 2021/2022.
Sportnet|24. okt 2021 o 11:30 (aktualizované 24. okt 2021 o 16:15)

Sledovali ste online prenos z La Ligy z El Clásico: FC Barcelona - Real Madrid.

BRATISLAVA. FC Barcelona a Real Madrid dnes hrali v 10. kole La Ligy El Clásico.

Hostia vyhrali už tretí vzájomný zápas v rade, Real zvíťazil v oboch dueloch minulej sezóny. V nedeľu triumfoval na Camp Nou 2:1.

Základné zostavy

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Pique, Garcia, Alba - de Jong, Busquets, Gavi - Dest, Depay, Fati

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Alaba, Mendy - Modrič, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior

Futbal ste sledovali online.

ONLINE PRENOS: FC Barcelona - Real Madrid dnes (LIVE z La Liga 2021/2022, 10. kolo, El Clásico, nedeľa)

Španielska LaLiga  2021/2022
24.10.2021 o 16:15
Barcelona
1:2
(0:1, 1:1)
90+7 minúta
Ukončený
Real Madrid
Prehľad
Góly: 90+7. Agüero – 32. Alaba, 90+4. L. Vázquez. ŽK: 58. Piqué (BAR) – 80. F. Mendy (REA).
Prenos
Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
Štvrtýkrát po sebe dokázal Real Madrid poraziť vo vzájomných zápasoch Barcelonu. Teší sa aj v úvode sezóny 2021/22, rozhodol o tom netradičný strelec Lucas Vázquez. Rovnako tak David Alaba, ktorý sa stal Mužom zápasu, vsietil presný zásah trochu prekvapujúco. Sergio Agüero síce znížil, no prišlo to neskoro.
90+7
Koniec zápasu.
90+7
goalBarcelona dala gól!
Sergiño Dest sa uvoľnil na pravej strane šestnástky, poslal loptu do päťky. David Alaba sa pošmykol a SERGIO AGÜERO zblízka prestrelil Courtoisa.
90+6
Center z rohového kopu nedopadol pre domácich úspešne, vo vzduchu si poľahky poradil brankár Thibaut Courtois.
90+5
Barcelona ešte spraví všetko, čo bude môcť, ale na body to podľa všetkého dnes nevydá. Domáci získali aspoň rohový kop po zrazenom centri.
90+4
goalReal Madrid dal gól!
Domáci vyvinuli veľký tlak, no Memphis Depay neprestrelil hráčov pred Courtoisom a Dani Carvajal potom loptu odkopol, čím založil protiútok. Marco Asensio z ľavej strany šestnástky strieľal do rukavíc ter Stegena, ktorý vyrazil loptu a LUCAS VÁZQUEZ ju cez Garcíu poslal do siete, čím prakticky rozhodol o víťazovi.
90+3
Sergiño Dest sa síce na krídle uvoľnil cez Ferlanda Mendyho, jeho center do malého vápna stiahol do náručia Thibaut Courtois.
90+2
Thibaut Courtois bude v poriadku, aj keď to nevyzeralo ideálne. Z plochy však zišiel Federico Valverde, ktorý tam strávil len niekoľko minútiek a tiež mal zdravotné problémy.
90+1
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Dani Carvajal.
90+1
Nadstavuje sa 7 minút.
90
Thibaut Courtois odohral loptu od vlastnej bránky skôr ako ho dobehol Sergio Agüero, no okamžite si chytil pravé koleno. Toto vôbec nevyzerá pre belgického brankára dobre.
89
Philippe Coutinho ďalším centrom hľadal spoluhráčov pred bránkou Realu Madrid, vo vzduchu si opätovne dal pozor brankár Thibaut Courtois.
88
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Marco Asensio.
87
Vinícius Júnior hlás zdravotné problémy, potreboval aj ošetrenie a dnes dohral. Brazílčan potrebuje vystriedať.
86
David Alaba nepustil cez seba center Desta a aj keď loptu iba poslal pred seba, tak Luuk de Jong ju zlým dotykom nasmeroval za čiaru na päťku pre Courtoisa.
85
changeStriedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gavi, prichádza Luuk de Jong.
84
Medzitým centroval zľava Memphis Depay, hlavičkovať dokázal cez Alabu útočník Sergio Agüero. Mieril tesne nad brvno bránky Courtoisa.
84
Federico Valverde je po ošetrení v poriadku. Tie prvotné obrázky vyzerali veľmi zle, dopadlo to nakoniec dobre.
83
Gerard Piqué a Federico Valverde sa nebezpečne zrazili hlavami v osobnom súboji. Záložník Realu Madrid potom škaredo dopadol na nohu a zranil si koleno. Verme, že to nebude nič vážne.
82
Sergio Agüero síce získal loptu na pravom krídle, no cez Ferlanda Mendyho sa nedostal do nebezpečných pozícií. Thibaut Courtois bude obstarávať päťku.
81
Barcelone sa píska ofsajd, Thibaut Courtois sa s rozohrávkou nebude ponáhľať. Real Madrid sa ale takisto nemôže spoliehať iba na bránenie tesného náskoku.
80
yellowCardŽltú kartu dostáva Ferland Mendy (Real Madrid CF).
79
Barcelona sa síce momentálne pohybuje na útočnej polovici ihriska, je to dosť pomalé a bez nápadu. Ten by domáci nutne potrebovali.
78
changeStriedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Frenkie de Jong, prichádza Sergi Roberto.
77
Philippe Coutinho dostal peknú prihrávku do šestnástky a takmer si loptu posunul okolo posledného obrancu pred päťku, kde by mohol mať ohromnú možnosť. V poslednej chvíli skvele zasiahol Éder Militao.
76
Lucas Vázquez potiahol loptu dopredu po pravom krídle, tam Karim Benzema nepresne prihrával Valverdemu. Tentoraz je z toho aut pre Barcelonu.
75
Luka Modrić sa dostal do problémov pri postrannej čiare vedľa svojej šestnástky, narobil mu ich Frenkie de Jong. Real Madrid však bude mať aut.
74
changeStriedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ansu Fati, prichádza Sergio Agüero.
73
importantSergiño Dest sa znova uvoľnil pred pokutovým územím Realu Madrid, pokus slabšou ľavačkou namieril tesne nad brvno Courtoisa.
73
importantHostia to spravili vľavo skvele. David Alaba podporil útok a centroval za ter Stegena do päťky, voľný Karim Benzema nezakončil do prázdnej bránky. Aj keby sa tak stalo, pískal by sa ofsajd.
72
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Federico Valverde.
71
Lucas Vázquez sa síce cez Jordiho Albu dostal na pravej strane šestnástky k prihrávke do päťky, tam bol iba Marc-André ter Stegen.
70
Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času tohto El Clásica. Dokáže FC Barcelona s výsledkom ešte niečo urobiť, alebo Real Madrid získa tri body?
69
David Alaba vyriešil poskakujúcu loptu vo vlastnom vápne rezolútnym odkopom, sklzom ho ešte fauloval Ansu Fati. Real Madrid sa znova môže pokúsiť prejsť dopredu.
68
Vinícius Júnior sa dvakrát v krátkom slede snažil niečo vymyslieť na ľavej strane šestnástky. Najskôr trafil Piquého, potom si jeho center našiel ter Stegen.
66
Real Madrid sa usadil s loptou na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať, čo domáci fanúšikovia "oceňujú" bučaním.
65
Ansu Fati získal vedľa šestnástky priamy kop. Jordi Alba hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi, Thibaut Courtois loptu potlačil do bezpečia a center naspäť sa už vôbec neujal.
64
Roh domácim nevyšiel. Následne vrátil loptu naspäť Memphis Depay, tá sa dostala iba k brankárovi Courtoisovi a Real Madrid môže smerovať dopredu.
63
Philippe Coutinho síce mal pred rohom päťku dobrú streleckú pozíciu, technický pokus mu Éder Militao zablokoval a zrazil na rohový kop.
62
62
importantLuka Modrić mal priestor na strelu pred šestnástkou, vo výbornej pozícii mu padol do strely Eric García. Následne Chorvát prehodil loptu na päťku, Karim Benzema to v obrovskej možnosti napálil priamo do ter Stegena.
61
Toni Kroos centroval z rohového kopu pred bránku Barcelony, kde si defenzíva domácich dala pozor a loptu odvrátila okamžite do bezpečia.
60
importantÉder Militao poslal výborný pas za obranu Barcelony, Dest loptu neodvrátil a Vinícius Júnior bol sám pred ter Stegenom. V poslednej chvíli sa americký obranca vrátil a chybu napravil.
59
Barcelona zahrávala rohový kop. Center na zadnú žrď chcel zakončiť Frenkie de Jong, čo sa mu nepodarilo. Pýtal si penaltu za ruku Toniho Kroosa. Nemec loptu síce rukou naozaj zasiahol, no ešte predtým ho záložník "Blaugranas" vo výskoku fauloval.
58
58
yellowCardŽltú kartu dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
57
Ansu Fati sa síce dostal k strele pred šestnástkou Realu Madrid, dobre postavený Casemiro pokus mladíka okamžite zrazil do bezpečia. Následný center Gaviho minul na päťke de Jong.
56
Strely: 7 – 4
55
Kontru Realu Madrid zakončil pokusom spred pokutového územia nedávno spomínaný Ferland Mendy, jeho pokus smeroval do stredu, kde sa nachádzal Marc-André ter Stegen.
54
Ferland Mendy fauloval Gaviho, domáci získali priamy kop vhodný na center. Lopta pred bránku Realu Madrid síce aj letela, chytil ju Thibaut Courtois.
53
Fauly: 11 – 10
52
Memphis Depay sa síce na ľavej strane šestnástky dostal k prihrávke pred bránku, okamžite loptu odkopol do bezpečia obranca Éder Militao.
51
Real Madrid drží loptu vo svojej moci na vlastnej polovici ihriska, snaží sa upokojiť hru a dostať sa tiež do nebezpečných pozícií na hracej ploche.
50
Thibaut Courtois s veľmi dobrým zákrokom pri strele Fatiho z ideálnej pozície, pokus k žrdi Belgičan prečítal. Na opačnej strane centroval pred bránku Rodrygo, zasiahol Eric García.
49
Ansu Fati sa snažil opäť dostať sa k lopte pred bránkou Courtoisa, dlhý pas na neho presný nebol. Real Madrid bude môcť upokojiť situáciu.
48
importantPhilippe Coutinho v dobrej šanci, strieľal zvnútra pokutového územia. Jeho pokus bol zrazený na rohový kop. Barcelona však jasne chce ísť za vyrovnaním.
47
Ansu Fati sa zľava dostal vedľa šestnástky súpera, posielal prihrávku do nebezpečných pozícií, no spoluhráčov neobjavil.
46
changeStriedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Oscar Mingueza, prichádza Philippe Coutinho.
46
Začal sa druhý polčas.
Barcelona má doposiaľ viac z hry, no svoje šance nevyužila. Real Madrid je efektívnejší, o jediný presný zásah sa postaral obranca David Alaba. Predtým druhým dejstvom je však všetko otvorené.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
45
Nadstavuje sa 1 minúta.
44
David Alaba zastavil nákop do jeho pokutového územia, následne sa tam Barcelona predsa len dostala a Ansu Fati bol v obrovskej šanci pred malým vápnom po výbornej kombinácii. Alaba predviedol nesmierne dôležitý blok.
42
Karim Benzema si hľadal center do malého vápna, ubránil ho Eric García. Vyzeralo to kadejako, obaja sa ťahali za ruky a dres. Zakončenie neprišlo, ani sa nepískalo na žiadnu stranu.
41
Lucas Vázquez zrazil center Albu na rohový kop. Defenzíva Realu Madrid dobre zapracovala, následný pas naspäť si našiel Thibaut Courtois.
40
Päť minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
Fauly: 7 – 9
39
Center z rohového kopu defenzíva Barcelony odvrátila. Napriek tomu hostia ostali pri lopte. Casemiro ju prihral do vápna, Rodrygo pekne mieril pod brvno. Marc-André ter Stegen vytiahol skvelý zákrok. Nakoniec všetko ukončil hvizd, Casemiro zahral pri spracovaní rukou.
38
Gerard Piqué sa snažil hlavičkovať po ďalšom centri Depaya z rohu, tentoraz mu to nesadlo ideálne. Následný pas chytil Courtois, založil rýchlu kontru. Benzema sprava centroval pred päťku, Toni Kroos traafil jedného z obrancov a získal aspoň roh.
37
Jordi Alba centroval zľava na prvý tyč, Éder Militao loptu odvrátil do bezpečia. Barcelona ju získala späť, z diaľky strieľal Eric García. Zrazený pokus priniesol roh.
36
Real Madrid pekne vykorčuľoval spod pressingu Barcelony a po pravom krídle prešiel na útočnú polovicu ihriska, kde sa rýchla kontra zmenila na postupnú akciu.
Strely: 3 – 1
35
35
importantLucas Vázquez nadvihol prudký center Depaya z priameho kopu na roh. Aj ten zahral Holanďan a Gerard Piqué vo výbornej pozícii tesne minul hlavičkou vzdialenejšiu žrď!
34
Jordi Alba faulovaný na ľavom krídle vedľa pokutového územia, kde sa mu do cesty postavil Rodrygo. Barcelona získala ďalší priamy kop vhodný na center.
33
Na situáciu sa ešte pozrel VAR, nakoľko David Alaba nabiehal z hranice ofsajdu. Eric García s ním nakoniec bol na jednej úrovni a ruku mal tak, že o postavenie mimo hry ísť nemohlo.
32
32
goalReal Madrid dal gól!
DAVID ALABA sa ako stopér rozbehol dopredu podporiť ofenzívu a vo svojom prvom El Clásicu si otvára strelecký účet! Vinícius Júnior poslal loptu dopredu, Rodrygo ju poslal pred šestnástku, kde Rakúšan ostal voľný a zakončením na zadnú žrď nedal šancu ter Stegenovi.
31
Memphis Depay strieľal spred pokutového územia, mieril nad bránku. Thibaut Courtois sa za loptou len obzrel a bude rozohrávať od vlastnej svätyne.
30
Ubehla polhodina zápasu. Po počiatočnej hre medzi šestnástkami sa to rozbehlo, videli sme nebezpečné momenty na oboch stranách. Najväčšiu možnosť zahodil Dest.
29
Karim Benzema si spracoval dlhý pas v šestnástke, z pravej strany pokutového územia zakončil do bočnej siete. Francúz bol nakoniec v ofsajde.
28
Toni Kroos poslal oblúčik do pokutového územia súpera, Luka Modrič v ťažkej pozícii hlavou posunul loptu vedľa seba, kde nebol nikto z jeho spoluhráčov.
27
Ansu Fati faulovaný na krídle, previnil sa Lucas Vázquez. Z priameho kopu centroval Memphis Depay, loptu si poľahky vo vzduchu našiel Thibaut Courtois.
26
Sergiño Dest mal byť adresátom centru z ľavého krídla, no vo výskoku loptu nezasiahol. Navyše mu tam situáciu znepríjemnil Ferland Mendy.
25
25
importantMemphis Depay naviezol loptu po ľavom krídle do šestnástky, prihrával do lepšej pozície. Ansu Fati prepúšťal za seba, úplne voľný Sergiño Dest v stopercentnej možnosti trestuhodne prekopol bránku.
24
24
importantVinícius Júnior dostal prihrávku za obranu, obišiel ter Stegena, no nemal to na strelu. Nemeckého gólmana zasekol ešte dvakrát, až tak strieľal. Obetavý Jordi Alba zrazil pokus na roh. Nakoniec sa pískal ofsajd Brazílčana.
23
Real Madrid v strede ihriska prišiel o loptu. Barcelončania začínajú akciu od stopérov. Smerom dopredu sa neponáhľajú, ide o postupnú akciu.
22
Sergiño Dest sa na pravom krídle nepresadil k ničomu zaujímavému, následne o loptu prišiel a v strede poľa bol faulovaný zatiaľ aktívny Vinícius Júnior.
21
21
importantVinícius Júnior sa krásne dostal z krídla do šestnástky cez dvojicu hráčov. Následne spadol a pýtal si pokutový kop. Oscar Mingueza s ním v kontakte bol, hlavný arbiter nepískal penaltu.
19
Jordi Alba si vedľa pokutového územia Barcelony pokryl loptu, Vinícius Júnior tam navyše smeroval z ofsajdového postavenia.
18
Znova sa snažil niečo vymyslieť Memphis Depay, tentoraz pred šestnástkou. Dnu ho nepustil Casemiro a získal pre svoj tím ešte aj autové vhadzovanie.
17
Memphis Depay sa síce na ľavom krídle okolo dvojice protihráčov nepresadil, získal aspoň aut. Jordi Alba ho vhodil nepresne. Hrať budú môcť futbalisti Realu Madrid.
16
Ferland Mendy sa dostal do ťažkej pozície vedľa svojej šestnástky. Ofenzívnym faulom ho z nej "vyslobodil" mladý ofenzívny hráč Ansu Fati.
Fauly: 5 – 2
15
Druhýkrát poslal center Toni Kroos do päťky a aj keď sa tam tlačil Éder Militao, tak nezakončil. Barcelona prešla do rýchlej kontry, Frenkie de Jong nenašiel prihrávkou na krídlo Desta. Ten vzápätí fauloval Viníciusa.
14
David Alaba poslal dobrý pas k šestnástke, Vinícius Júnior centroval do Erica Garcíu a získal roh. Toni Kroos centroval na prvú tyč, Casemiro získal cez Piquého opätovný rohový kop.
13
13
Oscar Mingueza fauloval pri postrannej čiare, Vinícius Júnior tým pádom udržal loptu pre Real. Toni Kroos rozohral na krátko, znova sa hostia usadili na lopte.
12
Vinícius Júnior sa na krídle individuálne nepresadil, prihral na Mendyho a Real Madrid presunul hru do stredu poľa, kde sa pre zmenu on usadil, snaží sa kombinovať.
11
Hostia prišli o loptu na ľavom krídle, dopredu sa chcel predrať individuálne Memphis Depay. Počas jeho rozletu ho fauloval obranca Lucas Vázquez.
10
Desať minút ubehlo vcelku rýchlo. Barcelona zatiaľ kontroluje loptu, ale je to ďaleko od bránky Thibauta Courtoisa.
9
Real Madrid síce po zlej prihrávke stratil loptu pred vlastnou šestnástkou, no Sergio Busquets nepresne hľadal na hranici veľkého vápna Ansu Fatiho.
8
Domáci vyvinuli vysoký pressing a ten slávil úspech. Lucas Vázquez pod tlakom loptu zachytil až za postrannou čiarou. Barcelona pokračuje v aktivite.
7
Toni Kroos fauloval v strede ihriska, na trávniku skončil iba 17-ročný Gavi. Barcelona pokračuje v držaní lopty, no zatiaľ sa nedostala do nebezpečnej pozície.
6
Memphis Depay na ľavom krídle prihral pod seba, Frenkie de Jong posúva loptu ďalej. Nakoniec "Blaugranas" strácajú po zlej prihrávke Sergia Busquetsa.
5
Domáci sú nasťahovaní na útočnej polovici hracej plochy, Real Madrid sa dobre pohybuje bez lopty a bráni svoje pokutové územie.
4
Memphis Depay a Frenkie de Jong sa snažili niečo vymyslieť na útočnej polovici ihriska, ich kombinácia na ľavom krídle úspešne neskončila.
3
Ansu Fati dostal prihrávku do pokutového územia, telom ho odstrčil čistým spôsobom obranca Éder Militao a Thibaut Courtois zachytil loptu.
2
Barcelona kombinovala v strede poľa, po prechode k šestnástke súpera o loptu prišla. Na opačnej strane sa individuálne nepresadil Rodrygo.
1
El Clásico začína, výkop obstaral Ansu Fati. Favorita v takomto zápase hľadať nemôžeme. Barcelona v tradičnom červeno-modrom, hostia majú biele prevedenie.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, García, J. Alba – F. de Jong, S. Busquets (C), Gavi – Dest, Depay, Fati.
Náhradníci: Neto, Peña – Agüero, Balde, Coutinho, L. de Jong, Demir, Lenglet, González, Puig, Roberto, Umtiti.

Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Militao, Alaba, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema (C), Vinícius Júnior.
Náhradníci: López, Lunin – Asensio, Blanco, Camavinga, Carvajal, Nacho Fernández, M. Díaz, E. Hazard, Marcelo, J. Vallejo, Valverde..
El Clásico je tu so svojim ďalším vydaním. Na Nou Campe sa stretnú FC Barcelona a Real Madrid v zápase, v ktorom zďaleka nejde len o body do tabuľky, ale hlavne o prestíž v derby nezmieriteľných rivalov.

FC Barcelona

"Blaugranas" sa nachádzajú až na ôsmom mieste tabuľky La Ligy, kde majú zatiaľ po ôsmich stretnutiach 15 bodov za štyri výhry, tri remízy, jednu prehru a skóre 14:8, čo hovorí o štvrtej najlepšej ofenzíve a šiestej najlepšej defenzíve súťaže. Naposledy Barcelona doma porazila Valenciu, predtým nestačilo na Atlético Madrid. V strede týždňa porazila v Lige majstrov aj Dynamo Kyjev, avšak predošlé dve stretnutia v skupine prehrala. Najlepší strelec tímu Memphis Depay sa vo všetkých súťažiach postaral o štyri góly, všetky strelil v La Lige. Martin Braithwaite, Ansu Fati a Sergi Roberto pridali po dva presné zásahy.

Real Madrid CF

"Los Blancos" začal sezónu výborne, vo veľkom štýle zbieral body, lenže pred reprezentačnou prestávkou prehral nečakane s Espanyolom v La Lige a ešte nečakanejšie aj doma proti Šerifu Tiraspoľ v rámci Ligy majstrov, kde však počas týždňa rozdrvil Šachtar Donetsk. Minulý víkend nehral, duel s Bilbaom sa odložil. Každopádne, Real je v tabuľke La Ligy na treťom mieste, kde má 17 bodov za päť výhier, dve remízy a jednu prehru pri skóre 22:10, čo je najlepšia ofenzíva. Karim Benzema strelil vo všetkých súťažiach 11 gólov, pridal 7 asistencií. Deväťkrát z toho sa presadil v La Lige. Vinícius Júnior pridal ďalších sedem zásahov.

El Clásico 2020/21

FC Barcelona – Real Madrid 1:3
Real Madrid – FC Barcelona 2:1

El Clásico 2019/20

FC Barcelona – Real Madrid 0:0
Real Madrid – FC Barcelona 2:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»El Clásico: Real Madrid vyhral na ihrisku FC Barcelona (La Liga)