Extrémne preteky v bahne bežal aj Adam Žampa

Spartan race v Bratislave.
Spartan race v Bratislave. (Autor: SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Michal Trško|10. máj 2014 o 16:01

Spartan race mali prvýkrát možnosť si zabehnúť aj športovci v Bratislave. Záujem bol veľký.

BRATISLAVA. Vysoké steny, bahnitý terén, skoky cez oheň, či plazenie sa pod ostnatým drôtom. Stovky bežcov sa dnes vydali na extrémne preteky na 5 kilometrovej trati s 15 prekážkami v bratislavskom lesoparku Zelená Hôrka.

Nezastavili ich ani roztrhané tričká, rozbahnená voda, husté kúdoly dymu, bojové masky a ideálne májové počasie. Pri trati fandili aj davy divákov.

Preteky vznikli v roku 2010 v USA a medzi pretekármi počas ich premiéry na Slovensku trať prebehol aj náš úspešný olympionik Adam Žampa. Lyžiarsku výbavu vymenil po sezóne za tenisky a bežecký materiál.

((foto))

Športovcom, ktorí vybiehali v polhodinových intervaloch, v cieli však nešlo zrejme ani tak o dosiahnutý čas, ale viac o prekonanie vlastných možností. Práve takto sa preteky prezentujú: vytvoriť serióznu výzvu pre odhodlaných športovcov, ktorí hľadajú alternatívne vytrvalostné preteky.

Zrejme preto organizátori nerátali ani s parkovaním pre pretekárov a všetkým odporučili použiť mestskú hromadnú dopravu. Policajti tak len bezmocne prosili o ohľaduplnosť.

Polícia tak nemohla vodičom dať dopredu presnú informáciu k prípadným obmedzeniam.

„Organizátor podujatia si nesplnil niektoré povinnosti zo zákona o organizovaní verejných športových podujatí, nepožiadal o povolenie na zvláštne užívanie komunikácie a nezabezpečil parkovaciu plochu pre účastníkov aj divákov podujatia," napísala agentúre SITA policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Len teda vyzvala vodičov, aby sa na mieste riadili pokynmi policajtov a boli voči sebe ohľaduplní.

Na Slovensku sa budú konať ešte dva preteky, a to 5. júla vo Valčianskej doline a 13. septembra na Donovaloch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Extrémne preteky v bahne bežal aj Adam Žampa