Talent z Michaloviec verí, že za prvý gól dostane študentskú zľavu

Talentovaný útočník Jakub Ragan si otvoril gólový účet v našej najvyššej hokejovej súťaži.
Talentovaný útočník Jakub Ragan si otvoril gólový účet v našej najvyššej hokejovej súťaži. (Autor: FB HK Dukla Ingema Michalovce)
Róbert Andrejov|2. nov 2020 o 14:59

Mladík Ragan strelil prvý gól v extralige.

MICHALOVCE. V nabitom kádri Michaloviec bojujú o priazeň trénera Miroslava Chudého aj talentovaní mladíci z vlastnej liahne.

Od začiatku letnej prípravy s ambicióznym extraligistom trénujú Adam Stripai, Matej Farkaš a Jakub Ragan.

Všetci traja sú stále ešte v juniorskom veku.

Poslední dvaja menovaní už dostali príležitosť aj v súťažných zápasoch – kým Farkaš sa v zostave objavil zatiaľ iba raz, Ragan už päťkrát. A v nedeľu strelil svoj prvý extraligový gól, keď skóroval na ľade Miškovca.

Puk si odložil na pamiatku

Tohtoročný Sviatok všetkých svätých bude perspektívnemu krídelníkovi pripomínať aj puk, ktorým prekonal maďarského brankára Benceho Kissa.

„Hneď po góle mi ho z ľadu zobrali spoluhráči a mám ho už odložený. Je to úžasný pocit dať prvý gól v extralige. Nečakal som, že sa mi to podarí hneď v čase, keď som dostal prvú minutáž v zápase,“ netajil radosť 18-ročný Ragan.

A nebol to hocijaký gól. Humenský rodák ním v 48. minúte vyrovnával na 2:2, vďaka čomu favorit dotiahol zápas do predĺženia.

„Jordon Southorn výborne zachytil rozohrávku domácich a z krídla posielal puk na os ihriska, kde číhal aj Samo Chalupa. Už som ani nedúfal, že sa ku mne prihrávka dostane, ale stalo sa. Bol som sám medzi kruhmi, vystrelil som a padlo to tam," opisoval Ragan.

„Som veľmi rád, že som pomohol tímu a duel sme dotiahli do víťazného konca,“ doplnil mládežnícky reprezentant Slovenska.

Gratulácie ho veľmi potešili

Pre Ragana to nebol úplne prvý gól za A-tím Michaloviec. Pred necelými dvoma rokmi skóroval aj v prvej lige na pôde rezervy Nových Zámkov, kde Dukla vyhrala jednoznačným skóre 14:0.

Teraz prežíval úplne iné pocity. Predsa, streliť gól na najvyššej úrovni znamená oveľa viac.

„Po stretnutí ma chlapci začali podpichovať, ale sranda musí byť. Veľmi ma potešilo, že všetci mi k prvému zásahu gratulovali. Cením si to,“ skromne hovoril Ragan, ktorý potešil aj tímového pokladníka Mareka Mašlonku.

„Už vymýšľa nejakú sumu, ktorou budem musieť prispieť do banku. Hádam však dostanem nejakú študentskú zľavu,“ zasmial sa mladík pochádzajúci z obce Lackovce, ktorá bola v minulosti súčasťou Humenného.

Od skúsených sa učí každý deň

Do zostavy Dukly sa Ragan dostal aj vďaka zraneniam útočníkov Samuela Mlynaroviča, Dávida Šoltésa a Tomáša Matoušeka. Dúfa, že tréner Chudý mu bude dávať šance aj v ďalších súbojoch.

„Snáď som ho presvedčil a budem sa na ľade objavovať aj naďalej. Chcem mu ukázať, že na to mám. Každú príležitosť sa budem snažiť využiť naplno."

„Nie je však jednoduché dostať sa do zostavy, pretože v tíme je plno kvalitných a skúsených hráčov. Na každom tréningu sa od nich snažím niečomu priučiť,“ uviedol Ragan, ktorý s hokejom začínal v Humennom, ale už ako mladší žiak prestúpil do Michaloviec.

Pobyt na ľade ho teší o to viac, že v súčasnosti nemôže nastupovať za juniorov HK Mládež či seniorský tím HC 19 Humenné, s ktorým Dukla úzko spolupracuje. Okrem extraligy sú totiž všetky ostatné súťaže prerušené.

„Som veľmi rád, že aj v týchto ťažkých časoch môžem byť na ľade. Veď ostatní chlapci v mojom veku nielenže nehrávajú zápasy, ale vôbec ani netrénujú.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Talent z Michaloviec verí, že za prvý gól dostane študentskú zľavu