Slovan zvládol zápas v Gibraltári, dva góly pripravil Weiss

Gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava.
Gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|5. aug 2021 o 19:53 (aktualizované 5. aug 2021 o 20:56)

Odveta je na programe o päť dní.

Európska liga UEFA

Lincoln Red Imps - Slovan Bratislava 1:3 (0:1)

Góly: 73. Walker (z 11 m) - 16. Kashia, 48. Zmrhal, 69. Henty

ŽK: Yahaya - Weiss ml., Kankava

Rozhodovali: Tzilos - Nikolaidis, Nikolakakis (všetci Gréc.)

Lincoln: Soler - Wiseman, Chipolina (39. Sergeant), Lopes, Toscano - Yahaya, Rosa (82. Ronan), Walker - Carralero (46. B. Gomez, 79. Ocran), K. Gomez, Casciaro (82. Araiza)

Slovan: Chovan - Pauschek, Kashia, Abena (46. De Marco), Božikov - Weiss ml. (86. Dražič), Kankava, Rabiu, Zmrhal (73. Hrnčár) - Henty (82. de Kamps), Strelec (73. Ratao)

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy nad gibraltárskym majstrom Lincoln Red Imps 3:1. 

Hostia sa dostali do vedenia v 16. minúte, v ktorej skóroval gruzínsky obranca Guram Kashia. Po zmene strán bol pre Slovan kľúčovým hráčom Vladimír Weiss ml., po jeho prihrávkach skórovali Jaromír Zmrhal a Ezekiel Henty.

O štyri minúty neskôr skórovali aj domáci. V 73. minúte premenil penaltu Liam Walker, ale gibraltárskemu klubu sa už viac nepodarilo zápas zdramatizovať. 

Slovan má tak dobre nakročené do play off Európskej ligy. Odveta je na programe v utorok 10. augusta o 20.30 h na Tehelnom poli.

Slovan sa v prípade postupu stretne so zdolaným zo zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi Olympiakosom Pireus a Ludogorcom Razgrad (prvý zápas 1:1).

Presadila sa aj gruzínska posila

Prvý pokus na bránu vyslal už v druhej minúte domáci útočník K. Gomez, Chovan si pripísal úspešný zákrok.

Hráči Slovana mali viac loptu na kopačkách, v úvode to však bolo z ich strany smerom dopredu opatrné. Lincoln pohrozil dvoma rohmi, Chovan však tentoraz nemusel zasahovať.

Slovanu sa podarilo otvoriť skóre v 16. minúte. Zmrhal našiel z rohu pri bližšej žrdi Kashiu a ten strelou z prvej prekonal domáceho brankára - 0:1.

Slovenský šampión v ďalšom priebehu prvého dejstva kontroloval dianie na trávniku a súpera nepúšťal pred vlastnú bránku.

V 35. minúte Henty nemieril presne a onedlho ho po rohovom kope Weissa ml. napodobnil Kashia. Domáci sa dostali na dostrel Chovana v 41. minúte, pokus Yahayu z 20 m obetavo zblokoval Abena.

Slovan viedol aj rozdielom triedy

Slovan zdvojnásobil náskok krátko po prestávke, keď sa po prihrávke Weissa ml. presadil Zmrhal - 0:2.

Hra sa v ďalšom priebehu odvíjala medzi šestnástkami. Hostia po hodine hry čelili pokusom Rosu a Yahayu, ktoré však nemierili medzi žrde.

Slovan trestal v 69. minúte, na rozdiel triedy upravil po šikovnom uvoľnení sa v šestnástke Henty - 0:3. Domáci však nezložili zbrane, po faule Kashiu vo vlastnej šestnástke znížil z jedenástky Walker - 1:3.

Ten istý hráč mohol v 78. minúte streliť svoj druhý gól v zápase, jeho pokus tesne minul bránu Slovana. V závere si hostia postrážili dvojgólový náskok, ktorý ich pred odvetou stavia do luxusnej pozície.

Hlasy po zápase:

/zdroj: www.skslovan.com/

Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan: "Pred zápasom by som bol s výsledkom 3:1, samozrejme, spokojný. Dostali sme však zbytočný gól. Za stavu 3:0 sme išli striedať, hovoril som, že treba dohrať zápas. My namiesto toho urobíme chybu, dostaneme z toho gól a súper mal potom ešte šance. Prízvukoval som, že s Gruzínskom som tu zažil ten istý priebeh, viedli sme vtedy 2:0, a o minútu bolo 2:2, z nepozornosti.

Výsledok je dobrý a máme kvalitu, aby sme to doma uhrali. O tom som presvedčený. Musíme hrať pozorne 90 minút a lepšie zvládnuť finálne situácie. Prvý polčas sme hrali s tromi strednými obrancami, po zranení Myentyho Abenu sme sa vrátili do štvorky, keď Vernon striedal naľavo. Chceli sme držať šírku ihriska, aby sa domáci hráči unavili v systéme 4-4-2, keď museli veľa behať. Na prvýkrát to bolo relatívne slušné, je to dobrý spôsob hry, aj keď niekedy ťažký pre niektorých hráčov.

Malo to svoj efekt, žiaľ, na druhý polčas sme to museli meniť. Pri klasickom systéme 4-2-3-1 sme si vypracovali dve gólové šance a dali sme na 3:0. Takéhoto súpera v takomto zápase sme mohli zabiť na 4:0 či 5:0, aby sa už nevrátil do hry. Mrzí ma inkasovaný gól. Doma to musíme zvládnuť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovan zvládol zápas v Gibraltári, dva góly pripravil Weiss