Indonézsky Messi sa lúči so Senicou. Fotografia má státisíce reakcií

Egy Maulana Vikri.
Egy Maulana Vikri. (Autor: FK Senica)
Sportnet|29. máj 2022 o 11:22

„Ďakujem za krátku, ale významnú cestu,“ napísal Egy Maulana Vikri na sociálnu sieť.

SENICA. Prišiel, aby spropagoval klub, prilákal investorov a skvalitnil hru mužstva. Egy Maulana Vikri, zvaný aj ako „indonézsky Messi“, sa definitívne lúči so Senicou.

Letná posila Záhorákov do stredu poľa prevýšila marketingové očakávania. Vďaka prílevu ázijských fanúšikov sa stala Senica suverénne najpopulárnejším slovenským klubom na sociálnych sieťach.

Sezóna sa však napokon končí neslávne. Pre nesplnenie licenčných podmienok Seničania končia v profesionálnych súťažiach. Pokračovať budú nanajvýš v tretej lige.

Pre dlhodobú platobnú neschopnosť má klub, ktorý má takmer štvrťmiliónový profil na sociálnej sieti Instagram, natrvalo vypnutú webstránku.

V tíme končí množstvo hráčov, značná časť podala výpovede pre nevyplatené mzdy ešte v priebehu ročníka. Po sezóne sa s klubom definitívne rozlúčil aj Egy.

„Ďakujem za krátku, ale významnú cestu. Vďaka tréner, priatelia a tím. Vidíme sa inokedy. Majte sa,“ napísal na sociálnu sieť. Príspevok má približne dvestotisíc reakcií a takmer dvetisíc komentárov.

Dvadsaťjedenročný Egy patrí medzi stabilných členov indonézskej reprezentácie. V Senici nazbieral 20 fortunaligových štartov a strelil dva góly. Oba v novembrovom zápase so Žilinou, ktorý museli pre sneh preložiť.

Predtým pôsobil v poľskej Ekstraklase v Lechii Gdaňsk, veľkokluby zatiaľ nevyhľadával. "Chcel zostať v Európe, v podobnej krajine, Slovensko mu teda vyhovovalo. My sme zase hľadali hráča na jeho post a potrebovali sme pozdvihnúť PR klubu, ktoré za posledné roky utrpelo," vysvetľoval počas sezóny vtedajší riaditeľ FK Senica David Balda.

Od mája je voľným hráčom a potenciálny záujemcovia ho môžu získať zadarmo. Nie je vylúčené, že šikovného stredopoliara osloví iný slovenský klub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Indonézsky Messi sa lúči so Senicou. Fotografia má státisíce reakcií